Pittsburghpoliser sköts ihjäl

John McCains valförlust triggade ny massaker i USA.


PITTSBURGH. Tre poliser har skjutits ihjäl i samband med ett familjebråk i Pittsburgh i Pennsylvania, USA.

Dramat började vid sjutiden på lördagsmorgonen, då poliserna tillkallades i samband med ett familjebråk i en lägenhet, skriver tidningen Pittsburgh Post-Gazette. 22-årige Richard Poplawski öppnade eld mot dem när de anlände.

Två av de dödade poliserna hade två respektive tre barn.

Ytterligare två poliser skadades när skottlossningen fortsatte och det dröjde en lång stund innan de två sårade poliserna kunde föras i säkerhet

Ett hundratal poliser och en helikopter sändes till platsen och deltog i belägringen av huset där mannen förskansat sig. Kvarteren runt omkring spärrades av.

Minst en grannfamilj befann sig i det belägrade huset.

Belägringen varade i fyra timmar och 22-åringen talade under tiden med grannar i telefon. Han berättade för dem att han träffats av skott i brösten och ett ben. Samtalet avbröts till sist av ny skottlossning.

Även personal från den federala polisen FBI deltog i belägringen som pågick tills Poplawski gav upp. När han kom ut ur byggnaden ska han ha skjutits med flera skott i benen och förts till sjukhus.

– Mannen misstänks för bland annat trippelmord, sade polischefen Nathan Harper till Pittsburgh Post-Gazette.

Vänner till Poplawski berättade för tidningen att han hade köpt flera vapen efter presidentvalet i höstas, en automatkarbin, en revolver och två pistoler. Han hade stött Barack Obamas motkandidat John McCain och när Obama vann sade Poplawski att "hans livskvalitet minskade", uppgav vännerna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.