Han gick ner 200 kilo fett

Ernesto Suncar från New York infriade sitt nyårslöfte att inte dö.


Träffa mannen som lyckades med sitt nyårslöfte. Att överleva ännu ett år. Ernesto Suncar från Dominikanska republiken vägde så mycket som 290 kilo för två år sedan. Dåliga matvanor sedan han var sju år hade byggt upp ett rejält lager fett runt om 32-åringens fett. Det gick så långt att han var tvungen att be sin son knyta hans skor för att han själv inte nådde ner till golvet. Läkarna gav New York-bon ett år, sedan skulle han med stor sannolikhet dö.

Men räddningen blev gastrisk bypass där man bland annat minskar magsäckens storlek. Under mindre än två år tappade han 200 kilo fett. Han magomkrets krympte med nästan en meter. Och mår bättre än någonsin.

– Att tappa så mycket vikt räddade mitt liv. Jag hade utan tvekan inte kunnat fira det nya året utan operationen, säger han till New York Daily News.

– Jag känner mig pånyttfödd. Jag kan cykla, leka med mina barn och den här månaden ska jag flyga. Tidigare hade jag inte kunnat få plats.

Anledningen till fettökningen? Nytt land, kallt väder, tevespel och inte särskilt förvånande: McDonalds.

– Jag var en normal grabb när jag var sju år gammal. Jag sprang och lekte utomhus i det tropiska klimatet i mitt hemland. Sen flyttade vi in i en liten lägenhet i New York. Det var iskallt ute. Jag valde att stanna inne och spela tevespel.

Mamman försökte stoppa frossandet.

– Min mamma sa till försäljarna på snabbmatsställena att sluta sälja servera mig för att jag skulle behöva promenera till nästa kvarter, berättar Suncar.

Men det var då det. I dag väger han 95 kilo och kan göra saker som han aldrig trodde skulle vara möjligt. Som att flyga.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!