Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hollywood vänder Israel ryggen

- 03/01/2009, 03:16 -

Filmstjärnorna vill inte bli förknippade med företag som stödjer illegal ockupation.

USA. På en vecka har israelisk militär lyckats döda över 400 palestinier. På ett dygn lyckades två människorättsorganisationer få de största kvinnliga stjärnorna att rata Israel.

Sharon Stone, Salma Hayek, Halle Berry, Drew Barrymore, Brooke Shields, Whitney Houston, Andie Macdowell och Lucy Liu har alla haft avtal med diamantföretaget Lev Leviev. Har haft.

För sedan organisationerna Adalah och New York-baserade Jews Against the Occupation (Judar emot ockupationen) kontaktade dem i veckan och berättade om Lev Levievs investeringar i de illegala israeliska bosättningarna på Palestinaockuperat område - då fanns det ingen tvekan.

– Vi vill inte förknippas med er längre, sa alla filmstjärnor till miljardföretaget, som fick ta bort bilder av dem från webbsajten, skriver Hollywood.TV.

Adalah och Jews Against the Occupation arbetar båda för mänskliga rättigheter med fokus på Israel- och Palestinakonflikten.

Skrivet av: