Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hög Hamasledare dödad

- 01/01/2009, 16:00 -

Nizar Rayyan dödades i israelisk flygattack i Gazaremsan.

GAZA. Israel har slagit ut en av Hamas högsta ledare. I ett flyganfall dödades Nizar Rayyan, en av Hamas största profiler i Gaza och som ständigt har argumenterat för fortsatta självmordsbombningar riktade mot Israel.

Rayyan dödades i flyganfallet tillsammans med fyra andra personer vid flyktinglägret Jabalya, norr om Gaza. Det var den första attacken i sitt slag under Israels snart veckolånga offensiv i Gazaremsan, där målet har varit att slå ut Hamas militära befälhavare men inte de politiska ledarna.

– Vi är inte intresserade av att föra ett långt krig och vi vill inte föra ett krig på bred front, sa Olmert i samband med att han besökte Beersheba, en stad som utsatts för raketbeskjutning från Gaza, enligt CNN.

Israels målmedvetna jakt på Hamas ledare har gjort att flera av dem gömmer sig för att undvika att bli dödade. Enligt Hamas Radio avfärdade Rayyan sin grupps råd att stanna inomhus. För dödandet av Rayyan kommer Israel att få betala ett "högt pris", meddelar Hamas, skriver den israeliska tidningen Haaretz.

Se Nizar Rayyan gå till attack mot Israel nedan.

Skrivet av: