För höga förhoppningar på Obama?

Överväldigande "utländska förhoppningar" på blivande president Barrack Obama oroar Joe Biden, USA:s nästa vicepresident.


De höga utländska förväntningarna på tillträdande presidenten Barrack Obama oroar Joe Biden som blir USA:s nästa vicepresident. Han sade att förhoppningarna utomlands är överväldigande.

Jag har kontaktats av så många internationella ledare (...) de hungrar efter en amerikansk ledare med en politik som motsvarar våra värderingar och som de kan samtala med, sade Biden i en intervju av tv-kanalens CNN:s Larry King på måndagen.

Biden kommenterade också president George Bush, apropå skokastningen i Bagdad förra veckan, och sade att han tycker lite synd om honom även om "det är förmätet att tycka synd om en annan människa".

Den blivande vicepresidenten tror att Bush, till "skillnad från" nuvarande vicepresidenten Dick Cheney, börjar fundera över "de allvarliga, om inte misstag, så missbedömningar som han gjort". Med sin hänvisning till Cheney bemöter Biden vicepresidentens orubbliga försvar i helgen för Bushregeringens anti-terrorpolitik och säkerhetsinriktning.

Se och hör några av Bidens komiska felsägningar

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!