Israelisk maning "i sista minuten"

Ytterligare ett tjugotal projektiler avfyrades i dag från Gaza in i Israel.


Israeliska regeringen uppges ha förberett en omfattande motoffensiv mot Gaza.

Ingen av de minst 17 granater och tre raketer som slog ned på israelisk mark under dagen vållade några skador. En raket av modellen Grad, som har längre räckvidd än de vanliga Qassamraketerna, träffade ett industriområde i staden Ashkelon.

Efter julaftonens häftiga raket- och granatregn slog Israel tillbaka med en flygattack som dödade en palestinier och skadade två.

Israels premiärminister Ehud Olmert utfärdade i dag en maning "i sista minuten" till palestinierna i Gaza att ta avstånd från Hamasrörelsen och sätta stopp för dem som skjuter raketer mot Israel. I annat fall tänker han inte tveka att ge order om att använda våld.

Hans uttalande var enligt Reuters den tydligaste signalen hittills att regeringens säkerhetskabinett har gett klartecken till en militär upptrappning, som kan inledas när som helst, beroende på Hamas reaktion.

Samtidigt befann sig utrikesminister Tzipi Livni i Egypten där hon hade ett krismöte med president Hosni Mubarak. Lipni sade också att Israel kommer att slå tillbaka.

– Nu får det vara nog. Situationen kommer att förändras, sade Livni.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!