Döda danska soldater hedrades

I tät dimma på flygplatsen i Roskilde anlände i dag stoftet efter de tre danska soldater som i förra veckan dödades på uppdrag i Afghanistan.


I tät dimma på flygplatsen i Roskilde anlände på fredagen stoftet efter de tre danska soldater som i förra veckan dödades på uppdrag i Afghanistan.

Kistorna var svepta i danska flaggan när de lyftes ut ur Hercules-flygplanet till en kort minneshögtid. Där medverkade bland andra försvarsminister Søren Gade från Venstre och chefen för försvarshögkvarteret HOK, generalmajor Poul Kiærskou.

Alla de tre omkomna ska begravas i nästa vecka och familjerna har beslutat om militärbegravningar.

De tre danskarna omkom när deras patrullbil den 19 december körde på en bomb eller mina vid vägkanten. En fjärde soldat i fordonet skadades och vårdas nu i Danmark.

Totalt har tolv danska soldater hittills i år mist livet i Afghanistan. Den danska styrkan på 350 man står under brittiskt befäl. Enligt planerna ska den nuvarande styrkan ersättas av en ny i februari 2009.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.