Jusjtjenko gav rivalen lift

Under landssorgen i Ukraina sluter de politiska rivalerna tillfällig fred.


Glättiga radio- och tv-program stoppades och all officiell flaggning skedde på halv stång i Ukraina på fredagen. Landet iakttog landssorg, sedan minst 27 människor dödats i en gasexplosion i semesterorten Jevpatoria vid Svarta havet.

Det är inte känt exakt hur många människor som befann sig i den drabbade byggnaden, som innehöll ungefär 35 lägenheter. Men på annandagen hade 27 lik hittats, varav 26 identifierats, meddelade myndigheter enligt ryska nyhetsbyråer.

Explosionen ägde rum natten till juldagen. Enligt myndigheterna verkar det ha varit en syrgas- eller acetylenbehållare, förvarad i husets källare utan tillstånd, som flög i luften och delvis raserade byggnaden.

Över 20 människor kunde under det dramatiska räddningsarbetet räddas ur rasmassorna.

Ukrainska medier rapporterade också optimistiskt om ett politiskt ljustecken i tragedins kölvatten. Efter det att de ständigt grälande president Viktor Jusjtjenko och premiärminister Julia Tymosjenko besökt platsen fick Tymosjenko lift av sin annars så bittre politiske rival.

Det påpekas förundrat att Jusjtjenko till och med körde bilen själv, och att Tymosjenko satt bredvid honom i framsätet. Sedan hade de också sällskap på flyget tillbaka till huvudstaden Kiev.

Se RussiaTodays rapportering av explosionen nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina skickar pandor till San Francisco

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

2 timmar sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.