"Zimbabwe är mitt"

Robert Mugabe vägrar stiga åt sidan.


Robert Mugabe, Zimbabwes president, slår dövörat till när övriga afrikanska ledare ber honom stiga åt sidan och lämna ifrån sig makten.

– Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig, ge mig, säger Mugabe vid Zanu-PF:s årliga stämma.

Mugabe säger även att han skickat ett brev till Morgan Tsvangirai, Zimbabwes oppositionsledare, där han erbjuder honom posten som premiärminister, uppger BBC News.

Tsvangirai uppger å sin sida att han kommer dra sig ur förhandlingarna om ett bilda en koalitionsregering om inte bortförandet av oppositionella anhängare slutar. För närvarande sitter inte mindre än 42 medlemmar av den demokratiska rörelsen fängslade utan rättegång.

Mugabe vet således att den hand han sträcker ut inte kommer tas emot och det är precis den typen av maktspel som han gjort till sitt signum.

Zimbabwe har under den senaste tiden plågats av en svår koleraepidemi som har skördat över 1 000 dödsoffer, detta samtidigt som det politiska käbblet har lamslagit stora delar av sjukvården.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.