Rysk polis grep demonstranter

Hundratals människor greps av polis när de demonstrerade mot dyrare bilar.


Hundratals människor greps av polis i Vladivostok i östra Ryssland när de demonstrerade mot regeringens beslut att höja tullavgifterna på utländska bilar.

Omkring 1 000 bilälskare hade på söndagen samlats på torget i centrala Vladivostok i en pågående våg av protester när kravallpolis dök upp, berättar fotografen Vladimir Sajapin på nyhetsbyrån Itar-Tass för AFP.

Människor uppträdde mycket fredligt, sade fotografen och tillade att så fort demonstranterna började ropa slagord greps de av polisen.

Tiotals journalister som följde demonstrationen greps också, bland dem ett ryskt och ett japanskt tv-team, enligt Sajapin.

– De slog oss alla. Både de som gjorde motstånd och de som inte gjorde det. I bussarna var det fullt med blod på golvet, tillade han.

När demonstrationen inleddes samlade polisen alla journalister på en plats och sade åt dem att stanna där och arbeta därifrån. När polisen senare drog fram, omringade de omedelbart alla och knuffade ned dem på marken, enligt journalisten Gennadij Sjisjkin.

– De lastade in oss i bussar. Många fick sina kameror sönderslagna, sade Sjisjkin till AFP.

Det var den femte protestdemonstrationen sedan regeringen tidigare i månaden meddelade sitt beslut att höja importavgifterna på begagnade utländska bilar, i ett försök att hjälpa ryska biltillverkare.

Enligt experter är omkring 200 000 människor i Rysslands fjärran östern-region involverade i försäljning av utländska bilar, vilket innebär 60 procent all småföretagarverksamhet i regionen.

Demonstranterna försvarade också ryska bilförares rätt att köpa högerstyrda bilar i japansk stil, vilket är mycket populärt i Vladivostok.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Polisen i Karlstad rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En bilist är misstänkt för drograttfylleri", skriver polisen på sin hemsida.