Bagger kan ha tvättat knarkpengar

Polisen utreder Stein Baggers koppling till Hells Angels.


Den danska polisen undersöker nu eventuella kopplingar mellan Hells Angels och det skandalomsusade företaget IT Factory och dess tidigare direktör Stein Bagger, som sedan förra veckan sitter fängslad i Kalifornien, USA.

Den danska entreprenören Stein Bagger blev i början av december känd för omvärlden när han, som Nyheter24 tidigare rapporterat, gick under jorden efter att hans företag IT Factory gått i plötslig konkurs till följd av avslöjanden rörande omfattande svindlerier. Bagger överlämnade sig några dagar senare frivilligt till amerikansk polis.

Det har under den senaste tiden framkommit uppgifter om att Bagger var god vän med den danska Hells Angels ledaren Brian Sandberg.

– När det gäller IT Factory kan man bara förundras över att ett företag lyckats övertyga omvärlden om att de är framgångsrika och hedervärda samtidigt som de samarbetat med kända Hells Angels-medlemmar som Brian Sandberg. Det visar på allt utom trovärdighet och sätter företaget i samband med våld och narkotika, vilket vi noterar och tar hänsyn till i vår förundersökning, säger Kim Kliver, chef för rikspolisens nationella efterforskningscenter, till EPN.

Danska experter menar att IT Factory hade perfekta förutsättningar för att tvätta stora summor pengar åt kriminella.

Under flera år har företaget byggt upp en omfattande handel med utländska företag långt utanför de danska myndigheternas kontroll och det stora kassaflödet har gjort det svårt att se varifrån pengarna kommer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!