Stein Bagger hotad av gangsters

Den danska storsvindlaren påstår att han blivit hotad av "turkiska gangsters."


Stein Bagger, före detta vd för det konkursdrabbade danska företaget IT Factory, har suttit häktad utanför Köpenhamn sedan den 16 december, då han vid en första domstolsförhandling erkände sig skyldig till bedrägeri.

– Det här är berättelsen om en mycket karismatisk man som lyckades genomföra det här under en tid då bankerna borde varit extra uppmärksamma på risker, säger Caspar Rose vid handelshögskolan i Köpenhamn, till Bloomberg.

Enligt Jesper Madsen, Baggers advoket, är hans klient inställd på att samarbeta med polisen.

– Han vill samarbeta med polisen och svarar på de frågor som ställs honom. Han är en bruten man. Han är både trött och ledsen, säger Madsen till danska TV2.

Sedan han häktades har Bagger redan hunnit ändra sin historia minst en gång. Tidigare uppgav han att han utfört svindeln efter att upprepade gånger blivit hotad av personer ”tätt inpå” honom. Det är en historia Bagger nu reviderat till att det är "etniska personer" från Turkiet eller kanske Pakistan som hotat honom, uppger Eksta Bladet.

Baggers nära samarbete med danska Hells Angels har under den senaste tiden varit av intresse för utredarna. Bland annat ska Bagger ha anlitat sin livvakt från den kriminella organisationen. Och det har spekulerats kring om IT Factory har använts för att tvätta svarta pengar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!