Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fler brittiska soldater till Afghanistan

- 04/04/2009, 09:32 -

Landet skickar 1000 nya soldater.

Soldaterna ska öka säkerheten inför sensommarens val i landet, rapporterar brittiska The Independent på nätet. Nyheten presenterades i samband med Nato-toppmötet i Strasbourg.

Brittiska befälhavare och amerikanska försvarsmakten hade hoppats på att mellan 2000 och 3000 brittiska soldater skulle kunna skickas till det Centralasiatiska landet, men de får nöja sig med 1000.

Samtidigt, rapporterar The Independent, anser Storbritannien att övriga Nato-medlemmar ska bidra med mer trupper i Afghanistan. Bland annat kommer Belgien utöka sin närvaro i landet med 65 soldater.

Storbritannien, som bäst håller på att dra tillbaka sina styrkor från Irak, är det land, efter USA, som har flest trupper i Afghanistan. Sammanlagt finns 8300 brittiska soldater i landet.

Enligt The Independent ska de 1000 brittiska soldaterna inte delta i strider och anfall, utan bara fungera som säkerhetsförstärkare.

Skrivet av: