Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pratig Berlusconi missade gruppfoto

- 04/04/2009, 14:08 -

Silvio Berlusconi missade dagens traditionsenliga gruppfoto.

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi har visst rykte om sig att ständigt vilja vara i fokus. Men han missade lördagens traditionsenliga gruppfoto under Natotoppmötet genom att prata för länge i mobilen.

Redan när han klev ur sin limousine på den tyska sidan av gränsfloden var Berlusconi upptagen av ett telefonsamtal. I stället för att gå fram till den väntande förbundskanslern Angela Merkel, som stod där med utsträckt han, gick han åt sidan för att få prata vidare i lugn och ro.

Den osäkert leende Merkel blev stående på röda mattan där hon i stället fick ta emot raden av andra statsmän.

Sju åtta minuter senare, när alla ledare anlänt, stod Berlusconi fortfarande vid sidan av och pratade och pratade. Merkel sneglade bort mot honom men konstaterade att han inte tänkte komma, varpå hon gick in till de andra ledarna.

Inte ens när blåsorkestern spelade upp avbröt Berlusconi sitt livsviktiga samtal. Han stoppade fingret i örat och gick lite längre bort.

Så kom alla de andra stats- och regeringscheferna ut och begav sig till fots upp på bron mellan Tyskland och Frankrike för att möta den franske presidenten Nicolas Sarkozy som kom gående från andra sidan. Mitt på bron möttes de alla och lät sig avfotograferas.

Alla utom Berlusconi, för han pratade fortfarande i mobilen.

Senare uppgav en talesman för Berlusconis kansli att premiärministern hade talat med sin turkiske kollega Recep Tayyip Erdogan för att försöka övertala denne att ge upp sitt motstånd mot att dansken Anders Fogh Rasmussen utses till generalsekreterare för Nato.

Skrivet av: