Pratig Berlusconi missade gruppfoto

Silvio Berlusconi missade dagens traditionsenliga gruppfoto.


Italiens premiärminister Silvio Berlusconi har visst rykte om sig att ständigt vilja vara i fokus. Men han missade lördagens traditionsenliga gruppfoto under Natotoppmötet genom att prata för länge i mobilen.

Redan när han klev ur sin limousine på den tyska sidan av gränsfloden var Berlusconi upptagen av ett telefonsamtal. I stället för att gå fram till den väntande förbundskanslern Angela Merkel, som stod där med utsträckt han, gick han åt sidan för att få prata vidare i lugn och ro.

Den osäkert leende Merkel blev stående på röda mattan där hon i stället fick ta emot raden av andra statsmän.

Sju åtta minuter senare, när alla ledare anlänt, stod Berlusconi fortfarande vid sidan av och pratade och pratade. Merkel sneglade bort mot honom men konstaterade att han inte tänkte komma, varpå hon gick in till de andra ledarna.

Inte ens när blåsorkestern spelade upp avbröt Berlusconi sitt livsviktiga samtal. Han stoppade fingret i örat och gick lite längre bort.

Så kom alla de andra stats- och regeringscheferna ut och begav sig till fots upp på bron mellan Tyskland och Frankrike för att möta den franske presidenten Nicolas Sarkozy som kom gående från andra sidan. Mitt på bron möttes de alla och lät sig avfotograferas.

Alla utom Berlusconi, för han pratade fortfarande i mobilen.

Senare uppgav en talesman för Berlusconis kansli att premiärministern hade talat med sin turkiske kollega Recep Tayyip Erdogan för att försöka övertala denne att ge upp sitt motstånd mot att dansken Anders Fogh Rasmussen utses till generalsekreterare för Nato.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.