Torsdag 22 Apr
Stockholm

Här sex incest-fall som uppmärksammades världen över

Flera av dem har även blivit dömda för incest
Genom åren har det rapporterats om flera fall där nära släktingar blivit kära i varandra. Foto: Polisen

Genom åren har det rapporterats om flera fall där nära släktingar blivit kära i varandra. Flera av dem har även blivit dömda för incest, som Monica Mares och hennes son Caleb Peterson från New Mexiko.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Genom åren har det rapporterats om flera incest-fall som skrämt, skakat och chockat världen. 

Nyheter24 har även tidigare skrivit om hur det kommer sig att man kan känna attraktion för en släkting. Det kallas för GSA, genetic sexual attraction, alltså sexuell attraktion mellan nära släktingar. 

Framförallt verkar det vara så att fenomenet GSA uppstår när två släktingar skilts år tidigare i deras liv. Som till exempel om ett barn adopteras bort som liten. 

Fick reda på att föräldrarna var syskon

Förra året skrev Nyheter24 om Donna, 32, som fick reda på att hennes föräldrar var syskon för några år sedan. 

Efter att ha fått reda på sanningen anmälde hon dem till polisen. Även om hon berättat att hennes barndom var normal. Men allt förändrades i december 2014 när en släkting berättade för Donna att hennes föräldrar var syskon. 

Föräldrarna dömdes för incest, men dömdes inte till fängelse. Det visade sig att den mannen Donna trodde var hennes pappa inte var hennes biologiska. Ett DNA-test visade att hennes mamma hade fått barn efter att ha haft en affär med en okänd man. Hennes tre yngre syskon, visade sig dock vara parets biologiska barn. 

Här kan du läsa mer om det. 

Hjälpte man våldta dottern

För några år sedan rapporterades det om ett hemskt brott som begicks i Australien. En kvinna som var tillammans med sin biologiska brorson, hjälpte brorsonen att våldta hennes egen dotter. Det hela ska ha börjat i 2011 när mannen började ta på flickan medan de vuxna hade sex. 

Mannen våldtog sedan den 12-åriga dottern, enligt förhör. Mamman ska ha hjälpt genom att hålla fast dottern. I flera år blev flickan, som också var hans kusin, sexuellt utnyttjad. 2014 greps mannen. 

Här kan du läsa mer om det.

Lämnade sin fru för dottern

Steven Walter Pladl och hans fru adopterade bort Katie Rose Paldl, som idag är 20 år, 1998 i USA. 

Men när Katie blev äldre bestämde hon sig för att leta upp sina biologiska föräldrar, vilket hon gjorde via sociala medier år 2016. Tyvärr tog historien en mörk vändning och sanningen som sedan kom fram skakade hela USA. 

Samma år som Katie flyttade in hos de biologiska föräldrarna så flyttade Stevens fru ut. Senare visade det sig att Katie och Steven hade inlett en relation. Paret blev efterlysta av polisen och de hittades senare tillsammans med en nyfödd bebis som var deras.

Steven och Katie
Steven och Katie. Bildkälla: Polisen

Om du vill läsa mer om det här fallet kan du göra det här. 

Började dejta sin son

Genom åren har det rapporterats om andra fall där familjemedlemmar blivit tillsammans. Som Monica Mares, 37, och hennes son Caleb Peterson, 20, från New Mexiko som blev kära i varandra. 

När Monica var 16 år gammal fick hon sin son Caleb, men gav bort honom för adoption. När han var 18 år gammal träffades de igen. Och till Daily Mail har Monica tidigare sagt att det var kärlek vid första ögonkastet. 

Mamman och sonen berättade om sina känslor för varandra och började dejta. Men efter att en granne anmälde paret så har de nu dömts för incest. 

Monica Mares och sonen Caleb Peterson.
Monica Mares och sonen Caleb Peterson. Bildkälla: Polisen

Här kan du läsa mer om det.

Blev kär i sin mamma

Shane Burk från Storbritannien blev bortadopterad när han var fem år gammal. Men efter att ha blivit återförenad med sin biologiska mamma Rose Bestall via Facebook kunde de träffas. 

När de träffades så kände Shane attraktion och efter några veckor erkände han sina känslor för mamman.

– Jag berättade för honom att jag älskar honom villkorslöst, men som hans mamma så kan vår relation aldrig utvecklas mer än så, har Rose sagt till Mirror UK tidigare.

När det rapporterades om deras relation ska Shane ha sagt att han älskade Rose som sin mamma, och inget annat. 

Vill du läsa mer om det kan du göra det här.

Blev tillsammans med sin mamma

För några år sedan rapporterades det om Kim West och hennes son Ben Ford från Michigan. När de återförenades 2014 inledde de ett förhållande. 

Till Daily mail beskrev de sexet som "fantastiskt och häpnadsväckande". Kim var 19 år gammal när hon blev gravid och adopterade bort sin son. Efter att ha fått ett brev från sin son som ville träffa sin biologiska mamma så träffades de 2014. 

Ben skiljde sig från sin fru och flyttade ihop med sin mamma. Paret själv menade att det var GSA och eftersom incest är olagligt där de bor så var paret öppna för att flytta därifrån. 

Faksimil New Day
Bildkälla: Faksimil New Day

Här kan du läsa mer om det

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela