Terrortillslag efter misstag

Tolv terrormisstänkta personer greps i nordvästra England i dag.


Tolv terrormisstänkta personer greps i nordvästra England i dag. Polisräden genomfördes efter en blunder av chefen för polisens terrorenhet.

Den brittiska polisen var förtegen om de omfattande ingripandena som gjordes eftermiddags mot bland annat ett universitetsbibliotek i Liverpool och ett kafé i Manchester.

Ett antal platser undersöks för närvarande, sade polisen i ett uttalande där ingen ytterligare information gavs om misstankar eller eventuella planerade dåd.

Men tillslagen var egentligen inte tänkta att genomföras i dag enligt flera brittiska medier. Polisen tvingades dock genomföra räderna i all hast, sedan planerna avslöjats genom en högt uppsatt polischefs klantighet. Bob Quick, som leder antiterrorenheten, fångades på bild när han var på väg in till premiärministerns hem på 10 Downing Street på onsdagen för att rapportera om den pågående undersökningen.

Under armen bar polischefen rapporten, där det tydligt stod markerat "hemligt" samt en noggrann beskrivning av förundersökningen. Pressfotograferna fångade dokumentet på bild. Namn, platser och andra detaljer var fullt synliga på bilderna.

Timmar senare tvingades polisen inleda räderna mot de misstänkta terroristerna.

Polischefen Quick bad genast offentligt om ursäkt, men oppositionspartierna var snabba att kritisera hans omdöme.

Enligt BBC är brittiska medier förbjudna att visa bilderna eller rapportera om vad dokumentet innehåller.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!