Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför bar Melania Trump den kritiserade jackan vid känsliga besöket

Nyheter | 22/06/2018 18:12

När Melania Trump besökte barnen som hålls fångna vid den mexikanska gränsen bar hon en jacka som fått personer att höja ögonbrynen. På den stod det nämligen: "I just don't care, do you"? Nu har Donald Trump svarat på kritiken.

Melania Trump besökte i torsdags barnen vid gränsen mellan Texas och Mexico. Men när Melania klev ur planet på flygplatsen Andrew Air Force Base i Maryland så hade hon en grön armé-liknande jacka på sig med texten "Jag bryr mig verkligen inte, gör du?" på ryggen. 

Läs mer om varför Melania besökte gränsen här

Många har reagerat på hennes jacka och tagit illa vid sig och menar att den var opassande. Bilden har spridits och blivit viral och medier har spekulerat kring vad hon inte bryr sig om och vem hon kan syfta på med klädvalet. Melanias talesperson, Stephanie Grisham, var snabb med att möta kritiken.

 – Det är en jacka. Det finns inga dolda budskap bakom den. Efter dagens viktiga möte i Texas hoppas jag att media inte kommer välja att fokusera på det här, sa Stephanie Grisham snabbt efter att bilden blivit viral.

Trots detta så fortsatte spekulationerna. Då twittrade Melanias man, president Donald Trump och gick emot vad talespersonen Stephanie tidigare hade sagt. 

Donald Trump Melania
Donald Trump har svarat på kritiken. Bildkälla. Twitter

På sin Twitter gick presidenten ut och sa: "'JAG BRYR MIG VERKLIGEN INTE, GÖR DU DET?' stod på Melanias jacka och var riktat till fejkade nyheter. Melania har lärt sig hur dåliga de är och hon bryr sig verkligen inte längre!"

Texten ska alltså inte ha varit riktad mot de utsatta barnen vid den mexikanska gränsen utan, enligt Donald Trump, till media som rapporterar fejkade nyheter. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Donald Trump har brutit tystnaden om Melanias hälsa och om varför barnen separeras från sina föräldrar vid den mexikanska gränsen.

TV: Peter Fondas attack mot Donald Trump: Lås in din son med pedofiler!

Tycker du jackan var smaklös?