Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenskt par mördade i Västindien

- 10/10/2008, 05:47 -

Ett svenskt par har mördats i Trinidad och Tobago i Västindien.

Ett svenskt par har mördats i Trinidad och Tobago i Västindien. De har identifierats som en 62-årig kvinna och en 73-årig man, rapporterar Trinidad & Tobago Express.

Enligt tidningen hittades de på torsdagsförmiddagen. Kvinnan var död men mannen levde fortfarande när polisen kom. Han fördes till sjukhus men avled senare av sina skador. Dr Mentor Melville, som tog emot mannen, beskrev dennes skador som det värsta han sett i sitt liv.

–Det var brutalt. Det var ett skärsår som gick från näsan till örat och ett annat över käkbenet som var väldigt djupt. Det värsta jag någonsin sett, sa Melville.

En säkerhetsvakt som patrullerade området hade sett en man springa från platsen och polisen utgår från att det handlar om ett rånmord eftersom hotellrummets kassaskåp var uppbrutet och tömt. Men ingen misstänkt har gripits.

UD fick vetskap om morden på torsdagskvällen via Sveriges honorärkonsul i Trinidad och Tobago.

–Det vi har hört är mer åt rykteshållet. Vad jag känner till har vi inte fått någon redogörelse från polisen, säger Kent Öberg på UD:s pressjour till TT.

Han hade ingen uppgift om var i Sverige paret bodde, men sade att de inte bor på Tobago där morden skedde.

Paret hade nyligen köpt en villa och har rest till och från ön ett antal gånger. Huset hade blivit rånat en gång tidigare förra året och sedan försetts med extra säkerhetsåtgärder, bland annat taggtråd. Polisen tror att mördaren hade observerat parets rörelsemönster och sedan planerat attacken.

Hotellets ägare Carol Ann Birchwood-James är bestört över händelsen, och tillägger att det verkligen inte är rättvist mot ön som försöker göra en turismoffensiv. Även Neil Wilson, turismsekreterare på Tobago, säger att han känner med de mördades familjer. Wilson påminner också om dubbelmordet från i juli då det engelska paret Ben och Catherine Mullany blev mördade i sin hydda under sin smekmånad.

Trinidads speciella brottsstyrka ankom i går till Tobago för att delta i spaningsarbetet, skriver Trinidad & Tobago Express.

Skrivet av: