Gisslan tagna på flygplan i Jamaica

Flygplanet var på väg till Kanada.


UPPDATERAD. Den beväpnade man som tagit sig ombord på på ett flygplan på Jamaica vill enligt CNN bli flugen till till Kuba. Enligt jamaicanska myndigheter CNN refererar till rör sig inte kapningen om ett fall av terrorism.

– Kapningen är utförd av en psykiskt sjuk man och inte något som kommer bli något problem, säger en jamaicansk regeringstalesamn till CNN.

Förhandlingar med kaparen pågår. Bland förhandlarna finns Jamaicas premiärminister Bruce Golding. Enligt CNN har alla passagerare kunnat evakuerats från flygplanet, men fortfarande håller den beväpnade mannen besättningen som gisslan.

– Vad vi vet har ingen av de som fortfarande är kvar på planet skadats, säger regeringskällan till CNN.

Planet hade cirka 180 passagerare och besättning och var på väg söderut från Halifax i Kanada, när det gick ner för mellanlandning i Montego Bay. I samband med det lyckades den beväpnade kaparen smyga ombord.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen ser ut att öppna nedåt

"Prata mer om relationer och sex med era barn"

Prata mer om relationer och sex med era barn. Det är uppmaningen från Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) efter att en ny undersökning visar att bara hälften av alla föräldrar gör det.

Morgonens nyheter

Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Göteborg rapporterar om uppdatering

"Den anmälda försvunna kvinnan från ett äldreboende i Majorna är anträffad.", skriver polisen på sin hemsida.

Ekholm: Vi ser en svår marknad

Det blev ett rejält fall i försäljningen för telekomtillverkaren Ericsson i första kvartalet. Vi ser en svår marknad. Vi har motvind helt enkelt, säger vd Börje Ekholm.

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

1 timme sedan
Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.