Irak är "ömtåligt"

Den nye befälhavaren i Irak varnar för nytt kaos.


– Han är den perfekte mannen för jobbet, säger general David Petraeus, Iraks förre befälhavare och numera chef för USA:s Central Command när han introducerar Iraks nye befälhavare – general Ray Odierno.

– Irak är ett annat land idag jämfört med det som jag kom till. Men vi måste inse att de framgångar vi uppnått är ömtåliga och mycket väl kan omintetgöras, sa den nye befälhavaren – general Odierno – vid podiet när han övertog befälet från Petraeus.

Skrivet av:

Senaste nytt

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

1 timme sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

1 timme sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

2 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.

Uppgifter: Brittisk kärnkraftsanläggning hackad

2 timmar sedan
Hackergrupper med ryska och kinesiska kopplingar har gjort intrång i den brittiska kärnkraftsanläggningen Sellafields it-system.