Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Clinton varnar Iran

- 23/04/2009, 06:12 -

USA:s utrikesminister Hillary Clinton varnar Iran för "mycket hårda sanktioner".

USA:s utrikesminister Hillary Clinton varnade Iran på onsdagen för "mycket hårda sanktioner" ifall landet förkastar kraven på förhandlingar om sitt atomenergiprogram.

USA:s administration har redan "inlett förarbetet" till sådana sanktioner sade Clinton när hon för första gången framträdde inför representanthusets utrikesutskott.

Samtidigt upprepade Hillary Clinton förhoppningen från president Barack Obama om "en nystart" i USA:s relation med Iran och att en dialog inleds.

– Vi är mer än villiga att sträcka ut handen till iranierna och diskutera en rad ämnen, i fall de vill anta inbjudan, sade Clinton i USA:s kongress.

Den iranska ledningen i Teheran meddelade på onsdagen att man var redo för en "konstruktiv dialog" med världens stormakter, men att landet fortsätter utvecklingen av atomenergin. I förra veckan sade president Mahmoud Ahmadinejad att han kunde tänka sig nya samtal och skulle återkomma med detaljer kring ett diskussionsunderlag.

Iran fortsätter att utveckla sitt atomenergiprogram, som sägs vara för fredlig användning, trots att FN:s säkerhetsråd har infört sanktioner mot landet vid tre tillfällen.

Skrivet av: