Clinton varnar Iran

USA:s utrikesminister Hillary Clinton varnar Iran för "mycket hårda sanktioner".


USA:s utrikesminister Hillary Clinton varnade Iran på onsdagen för "mycket hårda sanktioner" ifall landet förkastar kraven på förhandlingar om sitt atomenergiprogram.

USA:s administration har redan "inlett förarbetet" till sådana sanktioner sade Clinton när hon för första gången framträdde inför representanthusets utrikesutskott.

Samtidigt upprepade Hillary Clinton förhoppningen från president Barack Obama om "en nystart" i USA:s relation med Iran och att en dialog inleds.

– Vi är mer än villiga att sträcka ut handen till iranierna och diskutera en rad ämnen, i fall de vill anta inbjudan, sade Clinton i USA:s kongress.

Den iranska ledningen i Teheran meddelade på onsdagen att man var redo för en "konstruktiv dialog" med världens stormakter, men att landet fortsätter utvecklingen av atomenergin. I förra veckan sade president Mahmoud Ahmadinejad att han kunde tänka sig nya samtal och skulle återkomma med detaljer kring ett diskussionsunderlag.

Iran fortsätter att utveckla sitt atomenergiprogram, som sägs vara för fredlig användning, trots att FN:s säkerhetsråd har infört sanktioner mot landet vid tre tillfällen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.