Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Simhoppstjärna mobbas

Nyheter | 24/04/2009 10:08

Vill inte fortsätta i skolan.

Den brittiske simhopparen, 14-åriga Tom Daley, får inte längre gå i skolan. Hans föräldrar menar att Toms skolkamrater mobbar honom.

Tom Daley tävlade för Storbritannien i simhopp från tio meter vid Beijing OS förra året, där han slutade sjua. Enligt Tom Daleys pappa började mobbningen mot honom efter hemkomsten från Kina. Förra veckan fick hans föräldrar nog efter att en äldre elev på skolan i Plymouth hotat att bryta Tom Daleys ben och frågade hur mycket de var värda.

Enligt Tom Daleys pappa är mobbningen systematisk. Han har blivit knuffad ner på golvet och fått saker kastade på sig.

Pappan säger till The Times att beslutet att hålla sin son hemma beror på skolans flathet inför händelserna, trots att de har berättat om mobbningen för skolledningen. Pappan är orolig för att sonens simmhoppande ska bli lidande av mobbningen och hoten.

Tom Daley själv säger att han har blivit en "hackkyckling" på skolan.

– Det har gått så långt att jag inte vill gå till skolan längre. Jag stannar inne i klassrummet under rasterna och vill inte gå ut, säger Tom Daley till Times.

Skrivet av: