”Skåpning” sänker dina matkostnader!

Många av oss önskar att vi kunde sakta ner det pågående ekorrhjulet och hitta lösningar på vardagsproblem som tar upp för mycket tid och energi. Att handla mat är en ”måste-sak” som vi alla måste göra, men det kan vara både tråkigt och dyrt (särskilt just nu). Vi lockas av diverse erbjudanden och köpsug under shoppingrundan och det kan lätt bli dyrare än vi tänkt oss. Men det finns ett sätt att minska både kostnader, tid och energi på matinköp – genom ”skåpning”.

Sänk tempot på ekorrhjulet och fokusera på lösningar

I dessa tider är det i stort sett ingenting som är charmigt med att handla mat. Jag syftar då på matpriserna framförallt. Och hur man än vänder och vrider på det blir det oftast dyrare än vad man från början räknat med. Summan på kvittot har ofta andra siffror än du tänkt. Vad beror det på då? Jo, längs vägen i den smart planerade butiken så frestas man av diverse erbjudanden. Jag faller för dessa jag med, tro mig och köpsuget fångar in stort sett vemsomhelst. Vi ägnar inte bara massa pengar åt planera och handla mat utan även energi och tid. Vill du även ha tips på hur du kan hålla nere matkostnaderna så läs även inlägget: 18 enkla tips för att hålla nere matkostnaderna

Min väg till skåpning

Jag minns den dagen då jag på väg från mitt dåvarande jobb och såg att dom höll på att sätta upp ett skåp för avhämtning av mat utanför butiken jag handlade i. Effektivt tänkte jag och bestämde mig för att prova. Och OM jag fastnade? Hemma hos oss är det en veckotradition att “skåpa” som vi i podcasten  Slut på kontot  döpt det till. Min tid som jag tidigare lagt på att planera med matlista och åka för att handla kunde jag helt plötsligt göra något annat med. Detta är inte för alla kanske, men om man ser just momentet att åka och handla som något betungande kanske det är något för dig?

Få tips om att spara pengar genom att köpa mat online i podcasten Slut på kontot med avsnitt om skåpning
”Vill du spara både tid och pengar på matinköpen? Då är skåpning kanske något för dig! Lyssna på avsnitt 83 ”Simma ur burken” av min och Emelies podcast ”slut på kontot” och lär dig allt om de stora ekonomiska fördelarna med att handla mat online.

”Skåpningens” fördelar

  • Du sparar tid i form av att du slipper ge dig in i en fysisk butik
  • Du sparar energi då du i lugn och ro kan sitta i hemmets lugna vrå och beställa din mat
  • Jag kan nästan garantera dig att du även sparar pengar på att beställa din mat online och sedan åka och hämta
  • Du får en struktur i din mathandling då det inte blir någon handling utöver det du faktiskt skrivit på din shoppinglista

”Skåpningens ” nackdelar

  • Vissa butiker har sparsamt med hämtnings tider att välja på
  • Varor kan ibland vara slut så det blir en restnotering
  • Man köper på sig en herrans massa påsar

 

Vill du höra mer om “skåpning” kan du lyssna på avsnitt 83 av podcasten “Slut på kontot”.

 

Har du provat att “skåpa” någon gång? Kanske har du något tips att dela med dig av? Kommentera gärna i kommentarsfältet.

/Mathilda

Fler relaterade inlägg:

4 grundpelare för att sänka din matbudget!

18 enkla tips för att hålla nere matkostnaderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.