Från Lantisar till Storstadskungar: Poddäventyr i Stockholm

Jag sedan i onsdags hemkommen från en jobbresa tillsammans med min poddkollega Emelie. Vi reste upp i måndags morse med tåg, jösses så smidigt det är med tåg. Smidigt och bekvämt, om man nu inte är två medelålders kvinnor med åksjuka och bokat platser BAKLÄNGES! Stolta som tuppar var vi och gav varandra en highfive när vi under en pyttestund trodde att vi prickat rätt med färdriktningen. Ni skulle sett våra ansiktsuttryck när vi kände att tåget drogs bakåt. Trots diverse misslyckade försök att byta till att åka åt andra hållet så gick det ändå bra!

Två lantisar i Stockholm

Väl uppe i vår fantastiskt vackra huvudstad drogs man direkt in i storstadspulsen. Vi bor i en relativt liten stad där vårt centrum dör ut i takt med att dom senaste kontorsarbetande människorna slutat jobbet. I en stad som Stockholm är pulsen alltid igång, och jag gillar det. Vi möttes av gator med uteserveringar där människor satt och sög in den varma vårsolen. Man får ju nästan ha ögonbindel och hörselkåpor för att inte bli sugen på att stanna till och ta en plats. Tanken och diskussionen väcktes hos oss, hur hade man levt om man bodde i en storstad? Detta även något vi diskuterar i vårt senaste avsnitt av podden Slut på kontot. Klicka på bilden nedan för att komma till avsnittet!

Utmaning

I en storstad som Stockholm finns alltid frestelsen där framför dig. Och vilka trevliga frestelser sen! Hur trevligt är det inte att efter ett arbetspass gå och sätta sig på en uteservering efter jobbet, speciellt nu denna årstid. I och med att restaurangerna ligger på rad vart man än går så kanske även middagar intas i stan? Så hur hade vår konsumtion sett ut om vi var bosatta där? Och är det då svårare att hålla i pengarna? Lästips är mitt blogginlägg om hur man fixar mer pengar till kategorin FUNNY_MONEY

PENGAR, UNG SOM GAMMAL

Överlag så tjänar man mer i dom större städerna, men prislappen för att leva där är också högre. Har man då familj med barn så blir där också en utmaning, en utmaning att dels inte falla för alla frestelser själv men också en utmaning att lära barnen och ungdomarna pengarnas värde och lära ut hur man ska hantera dom. Detta är en utmaning alla föräldrar står inför idag mer eller mindre oavsett storlek på stad man lever i. Det som slog oss när vi tagit oss fram på Drottninggatan var hur mycket ungdomar som befann sig i affärerna runtomkring. Kan tänka mig att dom slutat skolan vid den tiden på dagen. Kanske blir det en naturlig del att sticka in i diverse butiker efter skolan, vilket i och för sig låter hur trevligt som helst.

LÄR KÄNNA DITT PENGABETEENDE och spara pengar

Hade jag själv bott så med dessa trevliga frestelser hade mitt liv troligtvis sett annorlunda ut än vad det gör idag. Jag hade som ungdom säkerligen vart den som sticker in i diverse butiker och småshoppar efter skolan. Som vuxen hade jag säkerligen flera dagar i veckan suttit där på en uteservering i vårsolen med trevligt sällskap. För detta är ju saker man tycker är trevligt och som man absolut ska göra, men glöm inte att budgetera för det och ha en plan. Det gör att du kan njuta än mer av dessa frestelser och samtidigt känna ett ekonomiskt lugn. Känner du att du inte vet hur du ska börja så har jag ett tips från hjärtat. Den 25 maj öppnar jag upp min kurs Kontotricket 2.0 där du på ett lättsamt sätt lär dig förstå hur du kan få kontroll över din ekonomi. du har nu möjlighet att signa upp dig på min väntelista så du inte missar när vi har lansering! Kursen Kontotricket 2.0, så fixar du frihetspengar! (TILL VÄNTELISTA) 

Har du några reflektioner kring att leva i storstad eller kanske är det så att du lever i en storstad? Kommentera gärna!
/Mathilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.