Spara pengar med smarta vardagstips

Vardagen är full av små utgifter som kan snabbt lägga grus i budgeten. Genom att vara medveten om dessa ”bäckar små” kan du undvika att de växer till stora ”pölar” av utgifter. Vi delar några smarta vardagstips tips som hjälper dig att spara pengar och njuta av en balanserad ekonomi. Ta en kopp kaffe och följ med på vår resa mot smartare ekonomi!

Spara pengar med dessa vardagstips
Avsnitt 89 av podden slut på kontot

I senaste avsnittet av podden ”Slut på kontot” pratar vi om dessa ekonomitjuvar ihop med en stor skopa humor:-)

Se över nedan tjuvar för att spara pengar i din vardag

Tidningsprenumerationer

Detta är en liten kostnad som kan växa. Ta en närmare titt på dina tidningsprenumerationer. Är de verkligen värda kostnaden? Fundera över om du verkligen läser alla tidningar du prenumererar på. Genom att avsluta eller minska antalet prenumerationer kan du spara pengar varje månad.

Effektiva matinköp

Minska onödiga resor till mataffären och planera dina matinköp noggrant. Detta för att undvika att glömma viktiga ingredienser. Att göra en inköpslista och följa den kan spara tid och pengar. Fundera på om du kan byta ut glömda ingredienser mot liknande alternativ som du redan har hemma. Här hittar du 18 tips för att hålla nere matkostnaderna.

Balansera snabbmat och budget

Njut av snabbmat utan att spräcka plånboken. Trots att snabbmat kan vara ett bekvämt alternativ, kan det bli kostsamt på lång sikt om det inte finns utrymme för det i din budget. För att undvika detta, planera för snabbmat genom att avsätta en viss summa pengar varje månad för dessa extra utgifter. Ibland spricker tidsschemat i vardagen och man kan behöva ta till snabbmaten.

Undvik påminnelseavgifter

För att undvika onödiga påminnelseavgifter, se till att betala räkningarna i tid. Om du glömmer att betala räkningarna i tid kan det leda till extra kostnader. Om du inte kan betala på grund av särskilda omständigheter, kontakta företaget för att undvika påminnelseavgifter och använda pengarna till annat istället.

Minska matsvinn

Planera och använd dina rester. För att undvika matsvinn, planera dina matinköp noggrant. Skapa en matsedel baserad på vad du redan har hemma och följ den när du handlar. Använd fantasin och skapa nya rätter av resterna eller frys in dem för senare bruk. Om du vill lära dig fler tips kring mat och ekonomi, klicka här.

Streama medvetet

Prioritera dina streamingtjänster. Ta en titt på vilka streamingtjänster du verkligen använder. Genom att avsluta eller minska antalet abonnemang kan du spara pengar varje månad.

När du blir medveten om och hanterar de små utgifterna i vardagen kan du spara betydande summor pengar över tid. Genom att ta kontroll över dessa punkter kan du optimera din budget och njuta av en ekonomiskt ansvarsfull livsstil. Genom att implementera dessa lättsamma tips i din vardag kan du förvandla små bäckar till pölar av besparingar. Ta första steget idag och ge din ekonomi en nytändning!”

Spara pengar med kontotricket

Det bästa smarta tipset jag kan ge dig för att para pengar i vardagen är ändå att börja jobba med min budgetmetod kontotricket. Just nu kan du lära dig allt jag har att ge. Kursen kontotricket 2.0 är nu öppen för intag av nya elever. Antagningen stänger vid midnatt den 29/5 och kommer inte öppna förrän tidigast i oktober igen. Så vill du få verktyget att förändra din ekonomi på riktigt. Ja då är det bara att klicka på länken nedan för att läsa ner om kursen!

Du hittar kursen här!

spara pengar med smarta vardagstips. Lär dig allt i kursen kontotricket 2.0
Spara pengar med smarta vardagstips. Lär dig allt i kursen kontotricket 2.0

Ha en fin helg nu så hoppas jag på att träffa dig i kursportalen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.