DÄRFÖR BEHÖVER VI RUTINER KRING MAT

Låt oss prata lite mat. Mat är något vi alla kan relatera till och behöver i våra liv. Sen finns det olika nivåer på hur kul man tycker det är med ämnet mat. Dock är det fortfarande något vi måste ha och som kostar oss pengar hela tiden. Tro det eller ej, men du kan fortfarande äta bra mat utan att spränga ditt banksaldo.

 Maten behöver rutiner

Maten brukar för många var en ganska stor utgiftspost. För en del är det extremt stor del av lönen som man lägger på mat. Det kan då handla om att man saknar rutiner för sin mat konsumtion. Man kanske strö-handlar lite varje dag istället för att åka 1–2 gånger/vecka.  Man har kanske inte heller någon budget för hur stor del av lönen maten ska få vara. Det här med att budgetera ser vissa som en pina att ta sig igenom. Det behöver dock inte vara vare sig svårt eller tråkigt. Man kan sätta färg på ekonomin!

Min budgetmetod “Kontotricket” ger dig en kick i din privatekonomi, genom att förenkla, färgsätta och göra ekonomin roligare helt enkelt. Mer om kontotricket kan du läsa här: ”Kontotricket” – Så tar du kontroll över din ekonomi – Över till annat (nyheter24.se). Vill du ha mer ingående hjälp av Kontotricket så finns böcker om detta. Böckerna finns i olika varianter beroende på hur ingående man önskar ha det:

Kontotricket Light – E-bok från Övertillannat (ekonomiguiden.com)

Kontotricket Deluxe – E-bok från Övertillannat (ekonomiguiden.com)

Kontotricket i tryck (ekonomiguiden.com)

Mer läsning kring mat och pengar hittar du här:-)

Trevlig tisdag :-)!

/Mathilda

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.