Våga prata pengar!

Få saker är så emotionellt laddade som pengar. Det är en källa till stress, ångest och osäkerhet för många. Vi bär på våra ekonomiska bekymmer som tunga bördor, ofta i tystnad, av rädsla för att bli dömda av andra. Om vi istället för att dra oss undan skulle våga dela våra erfarenheter och plötsligt kan den som ekonomiska problem få massor med tips och stöd från sina nära. Kanske kan det för dem med mer pengar bli lättare att känna tacksamhet för det man har?

En Personlig tanke om att våga prata pengar

Som en med närmare 70k följare på Instagram, är det inte så mycket en djup rädsla jag känner för att dela faktiska siffror om min ekonomi. Det är mer den där svenska jantelagen som håller mig tillbaka – du vet, den rösten som säger: ”Vem tror du att du är att prata belopp på Instagram?” Det är som att jag konstant ifrågasätter min egen rätt att vara ärlig om min ekonomi.

Jag har nu börjat se saken från ett annat perspektiv. Jag inser att min ärlighet och mina erfarenheter faktiskt kan vara till nytta för andra. Det handlar inte bara om mig – det handlar om att skapa en plattform för äkta samtal och gemenskap där vi kan dela våra framgångar och våra misslyckanden, våra segrar och våra utmaningar.

Det är dags att bryta tystnaden kring pengar och öppna upp för en mer ärlig och öppen dialog. Det är dags att skapa en gemenskap där vi kan dela våra framgångar och utmaningar, där vi kan stödja varandra på vår resa mot en bättre ekonomisk framtid. Så låt oss våga prata pengar och tillsammans skapa ett forum där fler får möjlighet att nå sina ekonomiska drömmar.

Jag vill att mitt Community ska vara en sfär där man får kommentera utan att jag eller någon annan är där med pekpinnar.

Du vet var du hittar mig va? Instagram, tiktok samt i mina veckovisa flaskpost utskick 🙂

Välkommen in till @overtillannat och snacka pengar du med:-)

Trevlig helg!

/Mathilda

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.