Magnus Hedberg tipsar om hur du kan hålla i pengarna i sommar.
Magnus Hedberg tipsar om hur du kan hålla i pengarna i sommar. - Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Lyxfällan-Magnus skarpa varning – dyra misstaget många gör på semestern: “Baksmälla”

Sommarsemestern innefattar sol, bad och lata dagar. Men det tenderar också att svida en hel del i plånboken. För Nyheter24 berättar Lyxfällan-experten Magnus Hedberg om vad många brukar missa under sommarsemestern, som kan stå dig riktigt dyrt.


Sedan 2006 har Lyxfällan rullat på TV3 och har under dessa år hjälpt otaliga deltagare att få bukt på sin ekonomi. Just nu är det experterna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg som i programmet försöker få deltagarna att komma på rätt köl. 

Här kan du läsa om förändringen i nya Lyxfällan-säsongen.  

Lyxfällan-experten Magnus Hedbergs spartips under sommarsemestern

Sommarsemestern står för dörren, men förutom några veckor ledigt tenderar denna period också att kosta en hel del pengar. 

För Nyheter24 berättar Lyxfällan-experten Magnus Hedberg om de vanliga misstagen på semestern, som kan stå dig riktigt dyrt. 

– Jag själv reflekterar över att många gör saker bara för att. Nu är det semester, nu ska det vara så här, vi ska göra det här bara för att. Vi ska ha glasspaus, vi ska ut och käka. Men det är inte alltid att man njuter av det fullt ut.

Magnus Hedberg förklarar att det här beteendet i många fall kan härledas till en känsla av krav från andra, och att man förväntas hänga med på alla möjliga olika dyra aktiviteter. 

– Där tycker jag att man ska vara lite mer restriktiv, lite mer reflekterande och hård mot sig själv. “Jag har inte råd att göra det här. Hur viktigt är det här egentligen?”, förklarar Magnus Hedberg och tillägger: 

– Att göra den här värderingen och prioriteringen. Det tycker jag är ett dyrt misstag som många faktiskt missar. 

Foto: TV3/Lyxfällan

Lyxfällan-Magnus 3 enkla tips för att maxa semesterkassan: "Kostar en fjärdedel"

"Kör all in och håller hög svansföring"

Enligt Magnus Hedberg är det inte ovanligt att man hittar diverse förklaringar, för att rättfärdiga sitt beteende under sommaren. 

– “Nu blåste jag en massa pengar, så då måste jag låna pengar. Men det är ju bara semester en gång om året, och nu är det fint väder dessutom.” 

Självklart ska man inte bara sitta hemma och stirra in i väggen, men Magnus Hedberg menar att man ska reflektera utifrån vilka förutsättningar man har, och anpassa sig efter det. 

– Det är där många missar och istället kör all in, lånar pengar och löser det på så sätt, säger Lyxfällan-experten och fortsätter: 

– Även på Stockholmsveckan i Visby eller Båstad, så är det en del som kör all in där och håller hög svansföring utåt sett, och sedan sitter med kreditkortskulder som de får jobba med i åtta-tio månader efter. Då är frågan om det verkligen är värt det. Det är en ganska tung ekonomisk baksmälla. 

Magnus Hedberg om lätta sparknepet många glömmer: "Tiotusentals kronor"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!