Vad kan man göra för att öka värdet på sin bostad, utan att det kostar en förmögenhet?
Vad kan man göra för att öka värdet på sin bostad, utan att det kostar en förmögenhet? - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Henrik Montgomery/TT

Billigaste knepen för att öka värdet på din bostad – mäklaren: "Väldigt lätt"

Går du i säljtankar? Då finns det några enkla och förhållandevis billiga knep att ta till för att öka värdet på din bostad.
– Det behöver inte kosta skjortan, säger Pia-Lotta Svensson, mäklare vid Fastighetsbyrån, till Nyheter24.


Om man har planer på att sälja sin bostad vill man förstås gå med vinst och inför en försäljning ser därför många över vad man kan göra för att lyan i fråga ska bli så attraktiv som möjligt för potentiella köpare.

Men att göra stora renoveringar kan bli en kostsam historia.

Enkla åtgärderna kan öka värdet på bostaden

Nyheter24 frågade därför Pia-Lotta Svensson, mäklare hos Fastighetsbyrån, om hur man kan gå tillväga för att på ett enkelt och förhållandevis billigt sätt kan öka värdet på bostaden.

Och det finns faktiskt flera åtgärder som kan ge ekonomisk utdelning i slutändan. 

– I ett kök kan det vara att byta kakel ovanför arbetsbänken, byta ut bänkskivor, lackera om luckor och byta knappar. Lite "light-versionen" av en renovering, säger Svensson och fortsätter:

– I badrum bör man kolla om allt är helt, rent och om till exempel fogar ser schysta ut. Det handlar om att få ytskiktet att se fräscht ut helt enkelt och det kan man göra med ganska enkla medel. 

Mäklarens bästa knep: Så vinner du en budgivning • Misstaget du ska passa dig för

Pia-Lotta Svensson. Foto: Tim Bohman/Fastighetsbyrån

Mäklaren: "Ska finnas en röd tråd"

Men att få kök och badrum att se trevliga ut är inte det enda som spelar roll, utan man måste också se till helheten, menar Pia-Lotta Svensson.

– Det handlar om att det ska finnas en röd tråd i bostaden. Harmoniserar rummen? Är det massa olika golv? Det kan vara lite störande för synintrycket och det behöver inte kosta skjortan att åtgärda. 

– Samma sak med snickerier. Om de har mycket skavanker är det väldigt lätt att måla, vilket förhöjer känslan av att bostaden är välbehållen.

Dyraste husen i Sverige – se villan som sålts för 400 miljoner

Billigaste knepet: Städa

Det allra billigaste du kan göra, som gör mycket för det visuella intrycket av en bostad, är att helt enkelt genomföra en storstädning. 

– Det är förvånansvärt hur lite vissa städar faktiskt, konstaterar Pia-Lotta Svensson. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!