Det finns några saker du verkligen inte bör göra på en blind date. Vi listar fem av dem som du bör undvika för att daten ska bli lyckad
Det finns några saker du verkligen inte bör göra på en blind date. Vi listar fem av dem som du bör undvika för att daten ska bli lyckad - Foto: Första dejten/SVT & Pexels

5 saker du måste undvika för att lyckas med dejten: "Det gör man inte..."

Att gå på dejt kan ibland vara nervöst och läskigt för många. Nyheter24 har tagit proffshjälp av "Första dejten"-profilen Daniel Meyn som listar vad du bör ha koll på.


Att gå på dejt kan upplevas som stressigt, nervöst och rent av skräckinjagande för en del.

Det finns också en hel del oskrivna regler som du definitivt bör undvika.

Med hjälp av "Första dejten"-bartendern Daniel Meyn listar Nyheter24 fem punkter du bara måste ha koll på för att få dejten lyckad.

Det finns tre typer av dejtare – den här bör du undvika: "Dra i handbromsen"

Drinkarna du inte ska beställa

Med erfarenhet från att driva krogen Taket i Göteborg och att blanda drinkar på bästa sändningstid har Daniel Meyn erfarenhet av vad som funkar och vad man som bartender verkligen vill undvika. 

– Det vanligaste är att man blir ombedd att överraska den som beställer, då siktar jag ofta på goda och visuellt snygga drinkar. Bloody Mary och Singapore Sling är däremot inga favoriter för en bartender att blanda, de är rätt struliga och tar tid så undvik dem, berättar han.

Maten du inte ska beställa

Det finns en maträtt som du verkligen borde undvika. Av flera orsaker.

– Beställ aldrig skaldjur på en blind date. Att sitta och pilla med fingrarna är inte trevligt, det gör man inte. 

Angela gick på över 100 dejter – här är 3 saker hon lärde sig

Tänk på att...

Alkohol påverkar alla. Är du nervös inför en blind date bör du verkligen ha koll på konsumtionen och i vilka mängder du konsumerar. 

– Om du dricker alkohol, drick med måtta. Man ska alltid beställa det man gillar, men tänk på kvantiteten så det blir trevligt för alla inblandade.

Var frågvis 

Att ha en trevlig stund är nog allas förväntning när man går på dejt, ännu mer om man inte vet med vem man ska gå på dejt. Därför bör du alltid ställa mycket frågor men också tänka på en annan viktig sak...

– Beteendet ska aldrig utgå från en själv. Du måste ställa mycket frågor, vara jakande och såklart ge komplimanger för att öka chanserna till en lyckad dejt. 

Dejtingexperten: Här är bilderna du INTE ska ha på Tinder

Kom i tid

Ingen gillar att vänta på någon annan. Att vara i tid är en grundläggande förutsättning för en lyckad dejt. Således kan man tänka: "Hellre en stund tidig än en minut sen". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.