Angela Ahola, doktor i psykologi, berättar om när flest personer är otrogna.
Angela Ahola, doktor i psykologi, berättar om när flest personer är otrogna. - Foto: Pressbild/Sören Vilks och Stella Pictures

Då är flest personer otrogna – veckodag och månad: "Ett mönster"

Otrohet är inte bara betydligt vanligare än vad du kanske tror, forskning visar också att det tenderar att äga rum en specifik veckodag och månad.
– Det finns ett mönster, säger Angela Ahola, doktor i psykologi, till Nyheter24.


Trots att otrohet i allra högsta grad anses vara någonting tabubelagt är det betydligt vanligare än vad många kanske tror. Faktum är att forskning kunnat påvisa att 20-40 procent av alla relationer innehåller otrohet.

Med hjälp av Angela Ahola, doktor i psykologi och författare av boken "Den nakna sanningen: Varför vi är otrogna och vad vi kan lära oss av det", har Nyheter24 kunnat bena ut åtta tecken på att din partner är otrogen mot dig

Men utöver dessa tecken finns det också en viss dag och månad då din respektive, med högre sannolikhet, vänsterprasslar.

– Det finns ett mönster, säger Ahola till Nyheter24.

Angela Ahola. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Otrogen? Så kommer din affär att avslöjas – experten: "Ertappad med..."

Angela Ahola om tiden då flest är otrogna

Vad är det då för veckodag och månad det rör sig om?

– Det är ofta en fredag och många är otrogna just under lunchtid på en fredag. Ofta på ett hotell och att det då rör sig om en riktigt lång lunchdejt, säger Angela Ahola till Nyheter24 och fortsätter:

– Framförallt sker otrohet på en fredag i slutet av november. Sedan tar familjeåtaganden kring julen över och då hinner man inte någon "långlunch" på ett hotellrum.

Här är personen som alltid kommer vara otrogen mot dig: "Ökar risken"

Läs alla våra artiklar om otrohet här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!