Oavsett vad för relation du söker efter finns det tre saker som påverkar om du hittar en partner.
Oavsett vad för relation du söker efter finns det tre saker som påverkar om du hittar en partner. - Foto: Unsplash/Pexels

3 faktorer som avgör om du lyckas hitta en partner: "Komplex"

Från vilda nätter till livslånga relationer. Oavsett vad för relation du söker efter finns det tre saker som påverkar om du hittar en partner när du dejtar.


Internet och dejtingappar har förändrat dejtingkulturen. Det är mycket vanligt att använda sig av olika dejtingtjänster på nätet för att hitta potentiella partners, och det har gjort det enklare att träffa människor utanför ens sociala krets. 

Många kan däremot uppleva rädsla för att bli avvisade och undviker därför att dejta någon överhuvudtaget. Att våga ta steget och utsätta sig för en eventuell avvisning kan vara läskigt, men det kan också leda till stora möjligheter och positiva förändringar i livet.

– Vi är alla rädda för att bli avvisade, det är en naturlig del av att vara människa. Om du har blivit oerhört sårad tidigare och inte bearbetat de jobbiga känslorna finns det en risk att de förstör för dig själv, så att du inte vågar öppna upp dig och släppa någon nära igen. Då är det bra att gå och prata med någon om det här, säger dejtingexperten Jacqueline Joo hos Match till Nyheter24.

Lider du av dejtingskräck? Så här tar du tillbaka kontrollen och träffar den rätta.

1. Hur attraktiv du uppfattas av potentiella partners 

Funderar du däremot fortfarande på hur du ska lyckas charma en ny partner samt kommit över din dejtingskräck finns det, enligt sexlöshetsforskaren Peter Ueda som Aftonbladet pratat med, tre saker som avgör om du kommer att lyckas i dejtingdjungeln.

Det första är attraktion som är en naturlig del av mänskliga relationer. Oavsett om det gäller romantiska förhållanden eller tillfälliga sexuella relationer. 

Attraktivitet är en subjektiv uppfattning som varierar från person till person. Det finns dock vissa allmänna faktorer som anses vara viktiga för att bli uppfattad som attraktiv.

Förutom utseendet är det humor, vänlighet och empati som många gånger är avgörande för hur vi finner en annan person attraktiv. Kommunikationsförmåga och social kompetens kan också påverka hur attraktiv en person uppfattas.

Så konfronterar du den som ghostat dig – expertens tips: "Fegare i dag"

2. Dina kriterier påverkar vilken person du träffar

En viktig faktor som påverkar möjligheten att hitta en partner är ens kriterier. Kriterierna som du sätter för en potentiell partner kan hjälpa dig att definiera vad du söker och vad som är viktigt för dig i en relation.

Men samtidigt kan för höga eller för specifika kriterier begränsa dina möjligheter och göra det svårt att hitta en partner.

Om du har breda kriterier och kan tänka dig många olika typer av partners så är det lättare än om du har väldigt nischade preferenser. 

3 vanliga misstag på första dejten – gör INTE såhär: "Sunkigt"

3. Var öppen och ge det tid 

Hur mycket är du beredd att anstränga dig för att hitta en partner? När du söker efter en partner är det viktigt att du är öppen för att möta nya människor samt att du prioriterar tid till din potentiella partner.

Det är också viktigt att ha realistiska förväntningar när du söker efter en partner. Det kan ta tid att hitta någon där det finns ömsesidigt intresse, och det är viktigt att inte ge upp efter bara några misslyckade försök. 

Ligg dig i form – 4 heta sexställningar som sätter din fysik på prov: "Utmanande"

/
sex
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!