Onani ger en positiv syn på sexuell självständighet.
Onani ger en positiv syn på sexuell självständighet. - Foto: Pexels

Därför ska du onanera i maj • 4 tips för mer njutning: "Mycket positivt"

Att ta hand om sin egen njutning är en viktig del av vårt välbefinnande. Genom att avsätta tid för onani och självutforskning kan man lära sig mer om sin kropp och sina behov – och särskilt under maj månad som även kallas för onani-månaden.


Onani-månaden, eller "masturbation month", är en kampanj som i majmånad uppmärksammar självständig njutning och självbefrielse. Under denna månad uppmuntras människor att utforska sin egen kropp och upptäcka nya sätt att njuta av sig själva.

Kampanjen startades 1995 i USA och syftet med onani-månaden är att bryta tabun och stigma kring sexuell självständighet och att främja en hälsosam syn på sexuell njutning. Att ha en positiv syn på onani kan bidra till starkare självkänsla och självförtroende.

Kvinnor behöver onanera mer – bästa knepen för att komma igång: "Sexgudinna"

"Onani för mycket positivt med sig"

Under onani-månaden uppmanas människor att utforska sin egen sexualitet genom onani. Det finns inget rätt eller fel sätt att onanera på – det viktiga är att varje individ hittar sin egen bekväma och njutbara metod.

– Onani för mycket positivt med sig har blivit allt mer känt, men alla lägger inte fokus på att upptäcka och utveckla sin sexualitet, säger Elvira Eriksson på intimlivsstilsföretaget Lelo.

Det finns  många sätt att delta i onani-månaden på, det kan bland annat vara genom att ha öppna samtal om onani eller sexuell självständighet. 

Låg sexlust? Det beror det på – och så får du tillbaka den: "Väck nyfikenheten"

Onani ger en positiv syn på sexuell självständighet

Trots att onani är en naturlig del av människans sexualitet är det fortfarande tabubelagt och stigma kring ämnet kan leda till skuld, skam och osäkerhet.

Onani-månaden är en möjlighet att bryta ned dessa barriärer och skapa en mer positiv syn på sexuell självständighet och njutning.

Onani kan även ha positiva hälsoeffekter, till exempel kan du genom att onanera minska stress, lindra smärta och förbättra sömnen. Onani kan också bidra till att minska risken för vissa sexuellt överförbara sjukdomar genom att minska behovet av sexuell aktivitet med en partner.

Det finns flera olika sexleksaker att utforska på marknaden. Foto: Pexels

6 heta tips på sexleksaker du kan styra med din telefon: "Enklare"

Lista: 4 onani-tips för mer njutning 

  1. Utforska din kropp: Ta dig tid att utforska din kropp och lära känna dig själv. Detta kan hjälpa dig att upptäcka vad som får dig att känna dig mest tillfredsställd och vad du tycker om. Testa att beröra olika delar av din kropp och använd olika tekniker för att se vad som fungerar bäst för dig.

  2. Hitta det perfekta stället: Att hitta det perfekta stället att onanera kan vara viktigt för att känna sig avslappnad och bekväm. Försök hitta en plats där du känner dig trygg och där du kan vara ensam och ostörd. Det kan också vara en god idé att tänka på belysning, temperatur och ljudnivå för att skapa en behaglig miljö.

  3. Skaffa hjälpmedel: Det finns en mängd olika hjälpmedel som kan hjälpa dig att utforska din egen njutning. Sexleksaker såsom vibratorer, dildos och buttplugs kan hjälpa dig att uppleva olika typer av njutning. Du kan också använda glidmedel, massageoljor eller andra produkter som kan hjälpa dig att få en bättre upplevelse.

  4. Var öppen och ärlig: Onani är en naturlig del av människans sexualitet, så var öppen och ärlig om det med dig själv och med din partner om du har en. Prata med din partner om vad du tycker om och vad du vill prova på egen hand eller tillsammans. Detta kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm och öppen för att utforska din egen sexualitet.

/
sex
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.