Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federer lovar spel i Swedish Open

Sport | 28/04/2009 19:10

Thomas Johansson menar att schweizaren har lovat honom att spela i Båstad.

Han må vara på dekis. Men Roger Federer är tillsammans med Rafael Nadal fortfarande den klarast lysande tennisstjärnan i världen just nu. Därför skulle hans deltagande i antingen Swedish- eller Stockholm Open öka marknadsvärdet för de svenska tennisturneringarna markant.

Efter att världstvåan kastade in handduken i sista sekund innan Stockholm Open i höstas avslöjar nu svenske Thomas Johansson att Federer lovat honom att spela på gruset i Swedish Open.

– Jag har fört en dialog med Roger och tjatat på honom att han ska ställa upp, och han har lovat att han ska göra det. Inte i år men kanske nästa år, definitivt innan hans karriär är över, säger Johansson, som är sportchef för Swedish Open, till eurosport.se.

Sommarveckan i Båstad är extremt populär på ATP-touren och har blivit prisad sju år i rad. Sommarens upplaga har redan gjort klart med världsspelare som Fernando Verdasco och Tommy Robredo. Dessutom kommer Robin Söderling dit. Men än finns det plats för fler profiler.

– Spelare som Jo-Wilfried Tsonga, Juan Del Potro och Gilles Simon (alla topp tio-rankade) är alla realistiska.

Swedish Open spelas 11-19 juli.

Lär dig slå en forehand som Federer

Skrivet av: