Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Federer lovar spel i Swedish Open

Sport | 28/04/2009 19:10

Thomas Johansson menar att schweizaren har lovat honom att spela i Båstad.

Han må vara på dekis. Men Roger Federer är tillsammans med Rafael Nadal fortfarande den klarast lysande tennisstjärnan i världen just nu. Därför skulle hans deltagande i antingen Swedish- eller Stockholm Open öka marknadsvärdet för de svenska tennisturneringarna markant.

Efter att världstvåan kastade in handduken i sista sekund innan Stockholm Open i höstas avslöjar nu svenske Thomas Johansson att Federer lovat honom att spela på gruset i Swedish Open.

– Jag har fört en dialog med Roger och tjatat på honom att han ska ställa upp, och han har lovat att han ska göra det. Inte i år men kanske nästa år, definitivt innan hans karriär är över, säger Johansson, som är sportchef för Swedish Open, till eurosport.se.

Sommarveckan i Båstad är extremt populär på ATP-touren och har blivit prisad sju år i rad. Sommarens upplaga har redan gjort klart med världsspelare som Fernando Verdasco och Tommy Robredo. Dessutom kommer Robin Söderling dit. Men än finns det plats för fler profiler.

– Spelare som Jo-Wilfried Tsonga, Juan Del Potro och Gilles Simon (alla topp tio-rankade) är alla realistiska.

Swedish Open spelas 11-19 juli.

Lär dig slå en forehand som Federer

Skrivet av: