Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Budgettak i Formel 1

Sport | 30/04/2009 17:20

De stall som accepterar taket kommer få flera fördelar nästa säsong.

Flera förändringar är på väg att ske till nästa säsong i Formel 1. Den senaste nyheten är att det införs ett budgettak för teamen. Men stallen får själva välja om de vill rätta sig efter det.

Det internationella motorsportförbundet, FIA, tog beslutet att införa ett budgettak på 40 miljoner pund. De stall som accepterar det och spelar efter dessa regler kommer få flera fördelar så som inskaffande av rörliga vingar, motorer utan varvtalsstopp och obegränsat antal testmöjligheter på bana och i vindtunnel när det inte är säsong.

Enligt den officiella sajten för formel 1 måste samtilga stall meddela senast den 29 maj om de ämnar tävla under budgettaket eller inte. Detta i kombination med att FIA tillåter tretton team till nästa säsong har gjort att flera nya bolag, bland annat Aston Martin, anmält sitt intresse av att delta.

Skrivet av: