Sydkoreas Kim Min-jae som kallas 'Monstret', skadade sig i VM-premiären mot Portugal och kan missa mötet med Ghana.
Sydkoreas Kim Min-jae som kallas 'Monstret', skadade sig i VM-premiären mot Portugal och kan missa mötet med Ghana. - Foto: TT

Guide: Dagens matcher i fotbolls-VM

Brasilien utan Neymar jagar andra raka segern, frågetecken för Sydkoreas "monster" och Cristiano Ronaldo på ny måljakt. Här är det du behöver veta om dagens matcher i fotbolls-VM i Qatar.


Vad: Kamerun–Serbien, grupp G

När: Måndag klockan 11.00

Var: al-Janoub-stadion, al-Wakrah

Tv: TV4/C More

+ Kontroversiell flagga

Det blev förlust i premiären för Serbien mot Brasilien (0–2). Efteråt talades det mest om en banderoll, upphängd i det serbiska omklädningsrummet. Banderollen föreställde en karta där Kosovo inkluderades i Serbiens territorium och texten "Vi ger oss aldrig" syntes. Internationella fotbollsförbundet Fifa utreder nu ärendet.

+ Hjälten firade inte

Kamerun förlorade sin första VM-match mot Schweiz (0–1) efter att den Kamerun-födde Breel Embelo avgjort i den 48:e minuten. Monacoanfallaren valde att inte fira målet. "Det är väldigt viktigt för mig att inte glömma var jag kommer i från", sade han.

+ En ny startelva?

Serbiens förbundskapten Dragan Stojkovic vet varför man förlorade premiären. "Vi saknade tre nyckelspelare", sade han. Nu utlovas förändringar i elvan. "Du kommer se ett annat lag då", säger Stojkovic. Kanske kan viktiga Juventusduon Dusan Vlahovic och Filip Kostic vara med från start.

.

Vad: Sydkorea–Ghana, grupp H

När: Måndag klockan 14.00

Var: Education City Stadium, Doha

Tv/radio: TV4/C More/P4 Radiosporten

+ Nöjd med poängen

Sydkorea tog poäng i första VM-matchen mot Uruguay (0–0). Det var förbundskapten Paulo Bento väldigt nöjd med. "Det var en jättebra match från vår sida. Vi var det bättre laget i den första halvleken och hade många chanser", sade han.

+ Förlust och chansen är över

Seger garanterar varken Sydkorea eller Ghana avancemang till slutspel. Men förlust för något av lagen innebär att chansen till spel i åttondelen är borta.

+ Frågetecken för "Monstret"

Bortsett från fixstjärnan Son Heung-Min är Napolibacken Kim Min-Jae Sydkoreas viktigaste spelare. "Monstret", som han kallas på grund av sin enorma fysik, har dock inte kunnat träna de senaste dagarna då han lider av en vadskada. Hans medverkan mot Ghana ska därför vara osäker.

.

Vad: Brasilien–Schweiz, grupp G

När: Måndag klockan 17.00

Var: Stadium 974, Doha

Tv/radio: SVT/SVT Play/P4 Radiosporten

+ Neymar missar matchen

Den brasilianske stjärnan Neymar grät på bänken efter att ha blivit utbytt i slutet av 2–0-matchen mot Serbien. Kanske av smärta, kanske av oro för fortsättningen i VM. Nu är det klart att han inte kan spela mot Schweiz på grund av en fotskada.

+ Inte oslagbara

Den schweiziske mittbacken Nico Elvedi säger att inget lag i VM är oslagbart, inte heller Brasilien. Däremot sover han inte bättre genom att veta att Neymar saknas. "De har tillräckligt många toppspelare på den positionen", säger han. Schweiz vann första matchen i VM, mot Kamerun (1–0).

+ Från skadebänk till hjälte

Tottenham-forwarden Richarlison skadade vaden i mitten av oktober och det fanns farhågor att han skulle missa VM. Brasilianaren hann bli frisk efter idog rehabträning tre gånger om dagen. Och han blev matchhjälte i premiären. Richarlison gjorde matchens båda mål mot Serbien, varav en imponerande cykelspark.

.

Vad: Portugal–Uruguay, grupp H

När: Måndag klockan 20.00

Var: Lusailstadion, Lusail

Tv/radio: SVT/SVT Play/P4 Radiosporten

+ Ronaldo historisk

Cristiano Ronaldos straffmål mot Ghana i premiären gjorde honom historisk som den förste herrspelare att göra mål i fem VM. "Nu har jag avslutat ett kapitel", sade portugisen, som nu bara koncentrerar sig på laget. Portugal vann matchen med 3–2.

+ Målramen i vägen

Uruguay var nog det lag som grämde sig mest efter 0–0 mot Sydkorea i premiären. Man hade nämligen två bollar i ramverket. Först nickade Diego Godín i stolpen och därefter prickade Federico Valverde ribbkrysset. "Vi dominerade den andra halvleken", sade förbundskaptenen Diego Alonso.

+ Är inte orolig

Frågetecknen var fler än utropstecknen efter premiärvinsten mot Ghana. Men Portugals förbundskapten Fernando Santos tar det piano. "Jag är inte orolig eftersom jag vet att mina spelare kan mycket bättre", säger han. Yttern Otávio, som startade senast, är osäker till spel.

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
SVT
/
/
ALS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?