Köpenhamnsanfallaren Roony Bardghji under U21-landslagslagets samling i november. Arkivbild.
Köpenhamnsanfallaren Roony Bardghji under U21-landslagslagets samling i november. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Succéspelaren till A-landslaget: "Fan vad kul"

Tillfällige förbundskapten Daniel Bäckström har tagit ut Köpenhamns succéspelare Roony Bardghji till A-landslagets januariturné på Cypern. Fan vad kul, säger han enligt Bäckström som gav beskedet.


Roony Bardghji, som har svenskt och syriskt medborgarskap, har gjort succé i FC Köpenhamn den här säsongen. Sju mål i den danska ligan och ett i Champions League där han sänkte Manchester United hemma på Parken i 4–3-segern för en knapp månad sedan.

Den 18-årige yttern tyckte själv att han skulle vara med i Janne Anderssons avslutande EM-kvaltrupp men fick nöja sig med spel i U21-landslaget. Nu är han i stället uttagen i tillfällige förbundskapten Daniel Bäckströms A-landslagstrupp till januarilägret på Cypern i början av nästa år. På en digital pressträff fick Bäckström frågan om hur Bardghji tog emot emot beskedet.

— Fan vad kul, säger Bäckström som citerar Bardghji och konstaterar:

— Han blev glad.

Janne Andersson har slutat och Svenska fotbollförbundet arbetar just nu med att hitta en efterträdare.

Därför kliver U21-landslagets förbundskapten Daniel Bäckström tillfälligt in i samma roll för A-landslaget och leder landslaget tills vidare.

Oklart hur länge, men minst över vinterturnén, som i år förläggs till Pafos på Cypern 3–13 januari. På onsdagen tog han ut sin trupp där bland andra Bardghji var med. Båda känner varandra från tiden i U21-landslaget.

Sverige möter Estland den 12 januari och landslagschefen Stefan Pettersson arbetar med att hitta ytterligare en motståndare.

TT
/
/
/
/
AIK
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Markerade mot supportrarna efter rasismen

1 timme sedan

Världsrekord av Bol – Warholm missade guldet

2 timmar sedan
Två veckor. Längre stod sig inte damernas världsrekord inomhus på 400 meter. Femke Bol kapade sitt eget rekord med sju hundradelar när hon tog VM-guldet i Glasgow.

Johaug om VM-comeback: "Jag vill och hoppas"

2 timmar sedan
Den norska skidikonen Therese Johaug har tidigare öppnat för en comeback till hemma-VM i Trondheim 2025. På söndagen tävlar 35-åringen för första gången på nästan två år i det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf i Schweiz

Ryske storstjärnan uppsatt för transfer

2 timmar sedan
NHL-klubben Washington sätter upp sin ryska storstjärna Jevgenij Kuznetsov, 31, på transferlistan (waivers). Det sker bara timmar efter att forwarden fått klartecken för att börja träna igen efter tidigare att ha ingått i ligans och spelarfackets stödprogram, som hjälper spelare med olika problem som inte är direkt kopplade till ishockeyn.

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första semin

igår 19:06
I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5.

Duplantis om duellen med Warholm: "Den blir av"

igår 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.