Köpenhamnsanfallaren Roony Bardghji under U21-landslagslagets samling i november. Arkivbild.
Köpenhamnsanfallaren Roony Bardghji under U21-landslagslagets samling i november. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Succéspelaren till A-landslaget: "Fan vad kul"

Tillfällige förbundskapten Daniel Bäckström har tagit ut Köpenhamns succéspelare Roony Bardghji till A-landslagets januariturné på Cypern. Fan vad kul, säger han enligt Bäckström som gav beskedet.


Roony Bardghji, som har svenskt och syriskt medborgarskap, har gjort succé i FC Köpenhamn den här säsongen. Sju mål i den danska ligan och ett i Champions League där han sänkte Manchester United hemma på Parken i 4–3-segern för en knapp månad sedan.

Den 18-årige yttern tyckte själv att han skulle vara med i Janne Anderssons avslutande EM-kvaltrupp men fick nöja sig med spel i U21-landslaget. Nu är han i stället uttagen i tillfällige förbundskapten Daniel Bäckströms A-landslagstrupp till januarilägret på Cypern i början av nästa år. På en digital pressträff fick Bäckström frågan om hur Bardghji tog emot emot beskedet.

— Fan vad kul, säger Bäckström som citerar Bardghji och konstaterar:

— Han blev glad.

Janne Andersson har slutat och Svenska fotbollförbundet arbetar just nu med att hitta en efterträdare.

Därför kliver U21-landslagets förbundskapten Daniel Bäckström tillfälligt in i samma roll för A-landslaget och leder landslaget tills vidare.

Oklart hur länge, men minst över vinterturnén, som i år förläggs till Pafos på Cypern 3–13 januari. På onsdagen tog han ut sin trupp där bland andra Bardghji var med. Båda känner varandra från tiden i U21-landslaget.

Sverige möter Estland den 12 januari och landslagschefen Stefan Pettersson arbetar med att hitta ytterligare en motståndare.

TT
/
/
/
/
AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!