Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Troéng vs Silva i slaget om Botnia

Sport | 01/05/2009 00:51

Musse Hasselvall: Tor nöter ner sina motståndare.

–Tor är som en bra kavaljer. Hamnar du i hans game tar han över, sen för han matchen dit han vill, säger Musse Hasselvall.

De flesta som känner till Tor Troéng är överens om han styrkor. Han är stadig, han levererar. Och han kan just det som Randy Cotoure eftersträvar med frasen "impose your will" - påtvinga motståndaren sin vilja.

– Men han gör det inte på det köttiga sättet. Utan han nöter ner dem. Och det är det som är så jävla jobbigt med honom, säger kampsportsprofilen Musse Hasselvall till Nyheter24 och skrattar.

På lördag går norrlänningen upp mot Bruno Silva i sin tolfte proffsmatch i MMA. Hittills har han sju vinster i bagaget, och han tror att siffran kommer att plussas på ytterligare efter helgens fight på Battle of Botnia-galan i Umeå.

– Jag vet inte så mycket om honom. Men jag är allround och kan lätt anpassa mig till situationen. Så jag tror att jag kommer att ta det, säger Tor Troéng till Nyheter24.

Senast han var uppe i buren var på Finnfight X-galan i december förra året, då mot Mikko Suvanto. Matchen slutade med vinst till Suvanto, men resultatet ändrades ganska snabbt till oavgjort efter svenska protester. Till Nyheter24 säger Troéng att han själv var helt säker på att det skulle bli en svensk seger. Omständigheterna påminner om Bruno Silvas senaste fight.

För knappt två månader sedan mötte han spanjoren Manuel Garcia i Bilbao. Garcia, som är europeisk WUFC-mästare, vann på domslut. Men till Nyheter24 säger portugisen att han tyckte att matchen var hans.

Båda lär alltså vara riktigt revanschlystna. Fighten är dessutom intressant eftersom de båda MMA-killarna är kända för sina olika specialiteter.

– Till skillnad mot skandinaver brukar portugiserna lägga mer tid på sin stående fight. Bruno är en av dem, säger galans matchmaker Manof Tersitane.

Troéng däremot är känd för hur han brukar dominera på mattan, det är där han styrka sitter. Men publiken, och motståndaren, kan komma att få en överraskning.

–Det senaste året har jag jobbat mycket på mitt stående game, och det har gått framåt. Så nu känner jag mig trygg där också, säger Troéng till Nyheter24.

Silva lyser med samma självförtroende. Han vet att Troéng är en bra motståndare, men säger att han själv är i riktigt bra form.

– Om jag måste boxas så gör jag det. Och jag slår hårt. Men om jag måste ner på mattan och brottas så är det inga problem. Jag är stark där också, säger portugisen till Nyheter24 och tillägger:

– Jag kommer att vinna på KO.

Hur tror ni att matchen kommer att se ut?

– Första ronden kommer de nog att känna på varandra och hålla fighten stående. I mitten av ronden lär Tor försöka sig på en nertagning. Får han ner honom kan han kontrollera matchen. Annars kan portugisen bli farlig, säger Manof Tersitane till Nyheter24 och tillägger:

–Bruno har vunnit några matcher på knock, men jag tror att Tor har en liten fördel.

– Förmodligen kommer Silva försöka hålla matchen stående och dundra på. Men han får passa sig för att hamna på marken så att Tor får jobba på honom, då kör han sin grej, säger Musse Hasselvall till Nyheter24.

Hur det går återstår att se. Lördagen den 2 maj möts Tor Troéng och Bruno Silva i Gamliahallen i Umeå. Se hela matchprogrammet här.

Skrivet av: