Lindbäck i harmoni

Strålande körning i allsvenskan har fört honom tillbaka till elitserien.


Antonio Lindbäck har hittat tillbaka till känslan och harmonin i sin åkning. Han har bjudit på suverän körning under årets allsvenska speedwaysäsong och fört upp Vargarna till elitserien.

– Jag har bara roliga saker att se fram emot och det är ingenting som tynger, berättar Antonio för Dalarnas Tidningar.

Så sent som säsongen 2007, när han körde för Masarna, misslyckades han totalt i VM-tävlingarna och klarade inte av pressen. Det slutade med en dom för rattfylleri och ett beslut att ställa in hojen i garaget för gått.

– Jag kan tyvärr inte sätta ord på hur dåligt jag mådde under en period.

Nu är han på rätt väg. Det började med ett jobb som snickare innan han hittade tillbaka till speedwaybanan som förare i Norrköpingsklubben Vargarna.

– Det är ingenting jag ångrar. Det har varit lärorikt att börja om i Vargarna. Där var inte pressen så stor. Så nu leker livet. Jag har jättekul och trivs.

Vargarna kör nästa säsong i elitserien och de tog sig dit genom att vinna slutspelets semi- och finaler i allsvenskan. Antonio Lindbäck var tungan på vågen när han i semifinalerna mot Örnarna bara tappade ett poäng. I finalerna mot Valsarna briljerade han också.

Vilken klubb Antonio Lindbäck kommer representera i elitserien nästa säsong återstår att se. Elitserieklubbarna står på kö för hans namnteckning men det nyblivna elitserielaget Vargarna är också med i bilden.

– Vi får se. Ingenting är bestämt. Men helt klart är det ett av de intressantaste lagen, säger han om Vargarna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?