Lindbäck i harmoni

Strålande körning i allsvenskan har fört honom tillbaka till elitserien.


Antonio Lindbäck har hittat tillbaka till känslan och harmonin i sin åkning. Han har bjudit på suverän körning under årets allsvenska speedwaysäsong och fört upp Vargarna till elitserien.

– Jag har bara roliga saker att se fram emot och det är ingenting som tynger, berättar Antonio för Dalarnas Tidningar.

Så sent som säsongen 2007, när han körde för Masarna, misslyckades han totalt i VM-tävlingarna och klarade inte av pressen. Det slutade med en dom för rattfylleri och ett beslut att ställa in hojen i garaget för gått.

– Jag kan tyvärr inte sätta ord på hur dåligt jag mådde under en period.

Nu är han på rätt väg. Det började med ett jobb som snickare innan han hittade tillbaka till speedwaybanan som förare i Norrköpingsklubben Vargarna.

– Det är ingenting jag ångrar. Det har varit lärorikt att börja om i Vargarna. Där var inte pressen så stor. Så nu leker livet. Jag har jättekul och trivs.

Vargarna kör nästa säsong i elitserien och de tog sig dit genom att vinna slutspelets semi- och finaler i allsvenskan. Antonio Lindbäck var tungan på vågen när han i semifinalerna mot Örnarna bara tappade ett poäng. I finalerna mot Valsarna briljerade han också.

Vilken klubb Antonio Lindbäck kommer representera i elitserien nästa säsong återstår att se. Elitserieklubbarna står på kö för hans namnteckning men det nyblivna elitserielaget Vargarna är också med i bilden.

– Vi får se. Ingenting är bestämt. Men helt klart är det ett av de intressantaste lagen, säger han om Vargarna.

Skrivet av:

Senaste nytt

Isak håller Newcastles CL-dröm vid liv

1 timme sedan

Chicago släpper Perry: Oacceptabelt uppträdande

2 timmar sedan
Förra veckan fick han varken träna eller spela med Chicago.

Klart: De kör stafetten i Östersund

igår 17:30
Anna Magnusson, Linn Persson, Elvira Öberg och Hanna Öberg.

Förbundets oro efter skandalen: "Inte acceptabelt"

igår 17:08
Utredningen efter skandalmatchen mellan Södertälje och Djurgården fortsätter. Samtidigt oroas Svenska ishockeyförbundet över det ökande antalet pyrotekniska incidenter på läktarna. Förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson kallar det för "oacceptabelt".

Väderkaos kan försena SHL-match

igår 17:06
SHL-mötet mellan Skellefteå och Färjestad ser ut att bli försenat.

Öbergs miljonsuccé: "En trygghet"

igår 16:22
Prispengarna i skidskyttevärldscupen höjdes med 40 procent till förra säsongen. De svenska stjärnorna körde in miljoner. Pengarna är inte största moroten, men de ger en trygghet, säger Hanna Öberg.