Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

F1-bossen Ecclestone hyllar Hitler

- 05/07/2009, 12:09 -

Bernie Ecclestone ser Adolf Hitler som handlingskraftig och jagas av brittiska judar.

Talföre formel 1-bossen Bernie Ecclestone har gett sig in i en besvärande politisk analys som skakar hela sporten. Att plocka upp retoriska och romantiserande Hitlerreferenser brukar sällan försvinna i periferin.

78-åringen jagas för att ha sagt att Adolf Hitler "fick saker gjorda" och har även kritiserat samtidens toppolitiker för att vara svaga. I stället föredrar han "starka ledare" som Margaret Thatcher och Max Mosley.

Ecclestone riktade udden mot den brittiska demokratin:

– Det är förmodligen fasansfullt att säga detta, men på många sätt, vid sidan om faktumet att Hitler försvann, lyckades han övertyga folk att göra saker som jag inte har någon aning om de var önskade eller inte från hans sida. På ett sätt kunde han föra befäl över många människor och få saker gjorda, säger Bernie Ecclestone, enligt The Sun.

Enligt Ecclestone borde till exempel Saddam Hussein aldrig ha avsatts:

– Han var den ende som kunde styra det landet, sa Ecclestone, enligt The Sun.

Uttalandena har skapat en inrikespolitisk uppståndelse. Judiska intresseföreningar kallar Ecclestones ord för "fullkomligt bisarra", och chefredaktören för Jewish Chronicle, Stephen Pollard, menar att Ecclestone "antingen är en idiot eller moraliskt vedervärdig".

Från det politiska hållet har Labourpolitikern Denis MacShane sagt att Ecclestone visar en förbluffande brist på omdöme och historielöshet.

Skrivet av: