Fortfarande turbulent runt F1

Fota-representanter lämnade möte med FIA


Det blåser kraftiga vindar runt omkring F1 och dess osäkra framtid. Under onsdagens möte med det internationella bilsportsförbundet, FIA, stormade samtliga representanter från stallorganisationen FOTA ut.

Det var efter att FOTA blivit informerade att de inte skulle få rösträtt som representanterna omdelbart lämnade lokalen. Anledningen till att de inte fickrösträtt är enligt FIA, för att de ännu inte har registrerat sig för 2010 års säsong. Stallorganisationen påstår dock att ansökningarna redan har blivit godkända.

– Under mötets gång blev vi informerade av Charlie Whiting från FIA, i motsägelse av vår tidigare överenskommelse, att de åtta FOTA-stallen ännu inte har registrerats till 2010 FIA Formula 1 Världsmästerskapen och därmed inte har rösträtt till de tekniska och sportsliga reglementen, skriver FOTA i ett pressmedelande på sin hemsida.

– Det bör påpekas att alla de åtta aktiva FOTA-medlemmarna blev "accepterade" av FIA och blev inkluderade i FIA:s pressmedelande den 24 juni, fortsätter de.

Mötet skulle bland annat behandla nästa säsongs regler och förändringsförslag skulle tas upp.

Kända stall som Ferrari, Renault, McLaren och BMW ingår i FOTA.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!