Huerta är tillbaka

- 16/09/2009, 16:36 -

Hollywood får vänta. Gray Maynard på onsdag.

Roger “El Matador” Huertas match på onsdag kan bli hans sista någonsin. Vid bara 26-års ålder funderar han på att lämna MMA-världen och satsa heltid på sin skådespelarkarriär.

Huerta gick fram som tåget i UFC. Sex raka segrar innan han i augusti förra året förlorade mot Kenny FlorianUFC 87.

Sedan dess har Huerta varit borta från matchandet, men är nu tillbaka för att göra sin sista fight på sitt nuvarande kontrakt.

I januari i år tackade han nej till ett kontrakt på fem fighter med UFC och skrev istället på ett kontrakt med Lion’s Gate Film, studion bakom filmer som The Transporter 3 och The Spirit.

– Jag har fått ett grymt erbjudande. Tack vare fightingen har jag fått de här möjligheterna och det vore dumt att tacka nej, säger Huerta till Sherdog.

I Huertas sista(?) MMA-fight kommer han att få svårast möjliga motstånd. Den obesegrade Xtreme Couture-lättviktaren, Grey Maynard.

– Jag har haft ett fantastiskt camp här i Minnesota. Jag har isolerat mig själv från teve, internet och allt sånt. Min mentor Dave Menne har tagit hit några fenomenala idrottsmän för att hjälpa till att förbereda mig för en så pass bra motståndare som Grey Maynard är, säger Huerta.

– Gray förtjänar all den här uppmärksamheten. Han förtjänar all min uppmärksamhet och allt jag tänker på just nu är Grey Maynard.

Att Huerta inte gått match på mer än ett år tror han inte ska vara en nackdel.

– Ledigheten var bra. Jag har fått läka lite gamla skador så att jag kan prestera så som jag alltid gör.

Huerta berättar också att han inte tänker kombinera skådespelarkarriären med MMA-karriären.

– Det är antingen det ena eller det andra. Om jag vill hålla på med film så måste jag lägga all energi jag lagt på MMA på skådespelandet. Om jag lägger 50 procent på underhållning och 50 procent på MMA och möter någon som Grey Maynard kan jag få huvudet avslaget.

Skrivet av:

Nästa artikel
Inför TUF 10