- Foto: Neil Davidson

Dan Henderson till Strikeforce

Veteranen Dan Henderson lämnar UFC för konkurrenten.


Strikeforce har nu presenterat att veteranen Henderson skrivit på ett kontrakt på 4 matcher för dem. Debuten kan ske i april då Strikeforce gör nästa gala ihop med TV-jätten CBS.

Henderson själv säger sig vara nöjd och det är tydligt hur den uteblivna rematchen mot Anderson Silva påverkat honom, till Sherdog säger han följande.

- Mitt beslut är baserat på många olika saker, det var inte bara en finansiell fråga. Det var det faktum att jag kände att jag inte fick den match jag ville ha i UFC.

- Jag tycker att jag ställt upp för UFC flera gånger och hade förtjänat rätten att få en titelmatch. Och självklart är det också en fråga om publicitet, CBS kan ge betydligt mer än PPV och Spike TV.

Självklart är inte UFC:s VD, Dana White nöjd med det här men han säger i en kommentar att han styrde Hendersons beslut.

- Han (Henderson) är nöjd, men realiteten är att jag tvingade honom till att skriva på det avtalet. Om jag ville ha honom då kunde jag ha skrivit kontrakt med honom.

Senast mötte Henderson britten Michael Bisping på UFC 100 i somras och vann via knockout. Under karriären har han dessutom haft två bälten samtidigt i den japanska organisationen Pride och har segrar mot många stora namn.

Vid 39 års ålder ska nu amerikanen försöka erövra ett nytt bälte i Strikeforce och där kan han bli en kraft både i mellanvikt och lätt tungvikt. Där väntar inga mindre än mästarna Jake Shields respektive Gegard Mousasi.

 

/
/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!