Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kuwait blev en munsbit

- 21/01/2009, 19:59 -

Olja har man gott om, det är sämre med bra handbollsspelare.

Kuwait blev som väntat en munsbit för Sverige, som vann med 30-19 i den fjärde gruppspelsmatchen i VM. Nu väntar gruppfinal mot Kroatien.

Svenskarna fick en blixtstart med 7-1 efter nio minuter av matchen, sedan lättade man på gaspedalen. Tankarna fanns nog redan på nästa match.

Sverige bytte runt på de flesta spelarna och någon riktig skärpa i spelet fanns det inte den här kvällen. Det behövdes inte.

Med sina fyra raka segrar har handbollslandslaget skaffat sig en utmärkt sits inför fortsättningen av VM.

Närmast är det Kroatien som står på programmet på torsdagskvällen. Laget som vinner den matchen har tagit ett stort steg mot en semifinal.

Kroatien är självklar favorit. Med 12 000 fanatiska anhängare på läktaren kommer trycket att bli enormt på Kim Andersson & Co, men efter Sveriges VM-inledning är kroaterna inte längre säkra på seger.

– De har ett lag, det är det som är värst för oss. En dag spelar Kim Andersson bra, nästa Doder, nästa Källman. Så det blir svårt, säger Kroatiens storstjärna Ivano Balic till TT.

Att hemmanationen har respekt för Sverige visade sig på svenskarnas onsdagsträning. Då fick förbundskapten Staffan Olsson köra bort den kroatiske andretränaren som gömt sig på läktaren för att spionera.

Skrivet av: