Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Doder i huvudroll när Sverige vann

Sport | 27/01/2009 20:59

Spanienproffset blev utvisad mot Slovakien – trots att han inte gjorde något.

Sveriges match i handbolls-VM betydde inte mycket mer än placeringen i sluttabellen. 27-26-segern för svenskarna innebär att Dalibor Doder och det svenska gänget får möjligheten att spela om sjundeplatsen.

På tal om Dalibor Doder. Han kom att bli huvudrollsinnehavare, både på gott och ont. Åtta mål av bollgeniet var nära att avgöra matchen redan före halvtidsvilan. Då stod det 16-11 Sverige. Slovakien gick ifatt i andra, men Sverige ryckte på nytt och knep till slut segern.

Nyckeln till segern var målvaktsspelet och de svenska kontringarna. Per Sandström fick förtroendet i mål och visade att han inte bara är bra mot blåbärsnationer som Kuba och Kuwait. Dessutom var både Kim Andersson och Dalibor Doder effektiva i kontringsspelet som ofta uppstod efter lyckat försvarsspel.

Matchen lär dock bli ihågkommen av andra skäl än segern i sig. Dalibor Doder fick nämligen rött kort efter att bråk uppstått nära det slovakiska målet. Men, den som egentligen skulle blivit utvisad var Kim Andersson. Svensken knuffade i gruffet till slovaken Daniel Valo så att denne föll som en död säl till marken. Domarna lyckades dock med konststycket att förväxla en lång vit högernia med en kort, mörkhyad mittnia.

– Klart att man blev lite förbannad. Sedan är det lite orutinerat att gå in och ta en sån diskussion. Juniormässigt, säger Kim Andersson om sitt beteende till TV4.

Eftersom Ungern samtidigt vann över Sydkorea betyder det att de passerar Sverige i tabellen och därmed får spela om femteplatsen.

Dalibor Doder värmer upp med sina svenska kollegor

Skrivet av: