Nu sitter Charles Barkley på kåken

Basketlegendaren avtjänar tre dagar i ökänt fängelse för fyllekörning.


Redan under sin framgångsrika basketkarriär hade returkungen Charles Barkley en förmåga att hamna i trubbel. Det har fortsatt efter karriären, även om han också gjort sig ett namn som kommentator på tevekanalen TNT.

Nu har Barkley börjat avtjäna sitt tre dagar långa fängelsestraff i fängelset Tent City i Phoenix. Ett straff som han avtjänar för att ha kört bil alkoholpåverkad efter en nyårsfest. Den 45-årige Barkleys förklaring att han "var på väg till bakgatan runt hörnet med en tjej som förra veckan gav mig en avsugning. Det var den bästa avsugning jag någonsin fått" räddade honom alltså inte från finkan.

Fängelset där Barkley har hamnat är inte vilket som helst – det styrs av Joe Arpaio, en man som kallar sig själv "Amerikas tuffaste sheriff", och som har kritiserats av flera organisationer för mänskliga rättigheter. Fängelsets namn, Tent City, kommer av att fångarna bor i, just det – tält. En del fångar klagade över att det var för varmt sommaren 2003, 43 grader i skuggan.

– Det är 49 grader i Irak och soldaterna bor i tält utan att ha begått några brott, så håll käften, svarade Joe Arpino i Sign On San Diego.

Det är oklart om Barkley kommer att få avtjäna sitt straff i ett tält. Däremot kommer han sannolikt, precis som alla andra fångar, tvingas bära fängelsets rosa underkläder.

På samma fängelse sitter rapparen DMX, som tidigare har klagat över att tvingas bära de rosa kalsongerna.

Charles Barkley som bäst:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!