Stockholm

Spöade vännens svärfar, svåger och fru

Det är familjeintriger och övervåld i WWE när Orton ger sig på McMahon-klanan.


Läs mer

Randy Orton anses vara en av de största talangerna inom WWE och wrestlingvärlden. Både hans pappa Cowboy Bob Orton och farfar Bob Orton Sr fick sin brödföda genom att wrestlare. På senare år har Randy haft svårigheter med att kontrollera sina aggressioner. Han har förstört hotellrum och blivit hemskickad från en Europaturné. Aggressionerna återspeglas även i hans matcher.

Wrestlingförbundets ägare Vince McMahon kom därför i kollisionskurs med Randy. I en konfrontation i ringen i januari innan den stora Royal Rumble-galan, även kallad "stöket" av svenska fans, tappade Randy sinnet och sparkade ner Vince som fick tas om hand av vårdpersonal.

Vinces son Shane McMahon vill ge igen för sin pappa och startade ett bråk med Randy i februari. Men Randy sparkade ner även Shane. Då sprang Shanes syster Stephanie in för att trösta sin bror och började desperat skälla på Randy. Då tappade Randy besinningen helt och dunkade Stephanies huvud i golvet, en så kallad RKO.

Efter att Randy skadat hela McMahon-klanen kom också Stephanie man Triple H in i bilden. Triple H är nämligen gift med Stephanie McMahon och svärson till chefen Vince McMahon. Orton vann Royal Rumble-matchen och fick den traditionella belöningen: en titelmatch. Triple H är nämligen nuvarande WWE-mästare.

– WWE hymlar inte längre om att Triple H och Stephanie är gifta. RKO:n på Stephanie var chockerande, men ändå väntad och när jag såg Triple H springa ut helt röd av ilska i nyllet visste jag direkt att detta är en match som jag vill se, kommenterar wrestlinganalytikern SkaosLords of Pain.

Med den pågående situationen vill Triple H mörbulta Orton, men får ej röra honom eftersom han bevakas av läkare och advokater efter sina aggressionsproblem. Orton förväntas möta Triple i en titelmatch på WWE:s största gala Wrestlemania, som äger rum den 5 april.

Men denna historia tog sin början långt tillbaka i tiden. Blott 24 år gammal blev Randy Orton den yngsta mästaren någonsin 2004 då hann vann World Heavyweight Champion-bältet i en match mot den, nu avlidne, Chris Benoit. Här började också osämjan mellan de tidigare vännerna Randy Orton och Triple H. Triple H accepterade inte Orton som mästare och attackerade Orton. Det ledde till att Triple H vann bältet som han tidigare hade förlorat till just Chris Benoit i en triple threat på Wrestlemania.

Orton sparkar Vince McMahon:

Orton sparkar Shane McMahon och gör en RKO på Stephanie:

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.