Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schefvert får inte komma tillbaka

Sport | 21/04/2009 14:10

Per Johansson fortsätter som förbundskapten för handbollsdamerna.

Det blir ingen återkomst i det svenska damlandslaget i handboll för den förre förbundskaptenen Ulf Schefvert. Svenska handbollförbundet har beslutat att Per Johansson får fortsätta som förbundskapten.

–Förbundet har gått bakom ryggen på mig. Jag trodde att vi hade en muntlig överenskommelse, säger en upprörd Schefvert till Aftonbladet.

Schefvert ledde damlandslaget till en sjätteplats i hemma-EM 2006 och har de senaste åren tagit laget till både OS och EM. Han har lyckats kombinera landslagsuppdraget med ett tränaruppdrag i Danmark, där han tränat GOG:s herrlag. Då GOG sade nej till en fortsatt dubblering valde Schefvert att tillfälligt kliva åt sidan som förbundskapten, men både förbundet och han själv var inställda på en återkomst till sommaren. Under tiden tog den tidigare assisterande förbundskaptenen Per Johansson över ledarskapet för damlandslaget.

– Grundtanken är att Ulf Schefvert ska komma tillbaka, sade landslagschefen Lasse Tjernberg till TT i oktober.

För att blidka den danska arbetsgivaren beslutade Schefvert att byta från GOG:s herrlag till GOG:s damlag. Men nu blir det alltså inga fler landslagsuppdrag för Schefvert.

– Hade jag fått en signal om detta lite tidigare hade jag nog stannat kvar hos herrlaget i GOG, säger Schefvert.

Skrivet av: