Tisdag 26 Okt
Stockholm

"Har socialisterna blivit liberaler?"

1 av 3
Telason Getachew.
2 av 3
Telason Getachew. Foto: Privat
3 av 3

​Telason Getachew: "Vilka är socialisternas idéer, förslag, reformer? Vad anser Aftonbladets ledarsida och dess gelikar att man bör göra för att fler flyktingar skall kunna tas emot?"

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Telason Getachew är nyhetschef för Frihetssmedjan.se.

www.frihetssmedjan.se

Inför riksdagsvalet 2014 skrek röda kultur- och ledarsidor att ”något höll på att gå sönder i Sverige.” Ett tydligt och enkelt budskap som dock inte hade någon substans i varken innehåll eller verklighet. Man hade på Sveavägen 68 bestämt sig för att man till varje pris skulle vinna tillbaka regeringsmakten. Att sätta den svenska väljarkåren i skräck var vägen att gå.

Problematiken med de rödgrönas negativa kampanj var att det redan fanns ett parti som länge torgfört idén att något höll på gå sönder i Sverige. De rödgröna bekräftade den bilden. Till skillnad ifrån de rödgröna hade Sverigedemokraterna både innehåll och budskap till väljarna.

Den som är först brukar också vara den som vinner. Sverigedemokraterna fick 13 % medan S gjorde ett av sina sämsta val i ett riksdagsval.

Det var då och nu är det nu.

I dag har borgerligheten tampats med smärre inre konflikter om vad som bör vara borgerligt. Ska man helt göra sig av med Reinfeldts arv eller ska man med vissa förändringar bygga vidare på det som vunnit två regeringsmandat? Medan många liberaler påpekat vikten att med vissa förändringar vidhålla den migrationspolitisk som utarbetades under Reinfeldts tid som statsminister.

Till liberalernas undsättning har samma alarmister som tidigare skrev ”Något HAR gått sönder i det här landet.” kommit. Medan liberaler föreslår reformer av både välfärdsstat och den svenska modellen applåderar skribenter på Aftonbladets kultur- och ledarsida den avgrund börjar yttra sig mellan liberaler och borgerliga.

Vilka är socialisternas idéer, förslag, reformer? Vad anser Aftonbladets ledarsida och dess gelikar att man bör göra för att fler flyktingar skall kunna tas emot?

I helgen som var samt under nuvarande vecka har det anordnats ett flertal demonstrationer för flyktingmottagande och på ett flertal av de buades de borgerliga talarna av vänsterdeltagare.

I den demonstration som statsminister Stefan Löfven deltog på sa han att hans Europa inte bygger murar. Hans Europa tar emot flyktingar. Sanningen är att hans socialdemokrati är de som bygger murar och hans Europa som inte vill ta emot flyktingar eller arbetare. Anledningen till detta är densamma som socialdemokraternas ovilja att reformera välfärdsstaten och den svenska modellen.

Den verkliga muren är välfärdsstaten och den svenska modellen!

Det är inte de fina orden ifrån Aftonbladets ledarsida eller vänsterns deltagande i demonstrationståg som kommer avgöra om jag på grund av den bistra verkligheten en dag inte beslutar mig för att packa mina väskor och söka mig ett nytt hemland. Det är viljan att rasera de murar som hindrar invandrare ifrån att etablera sig i samhället som kommer vara anledningen.

Telason Getachew,
Nyhetschef för Frihetssmedjan

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela