1 av 10
- Foto: Privat/TT
Bilder från attackerna i Paris
2 av 10
Bilder från attackerna i Paris - Foto: TT
Offer utanför restaurangen La Bell Equipe i Paris
3 av 10
Offer utanför restaurangen La Bell Equipe i Paris - Foto: TT
Människor får hjälp efter att ha blivit evakuerade från konserthuset Bataclan
4 av 10
Människor får hjälp efter att ha blivit evakuerade från konserthuset Bataclan - Foto: TT
Personal hjälper en kvinna efter en av skjutningarna
5 av 10
Personal hjälper en kvinna efter en av skjutningarna - Foto: TT
Kvinna blir evakuerad från konserthuset Bataclan
6 av 10
Kvinna blir evakuerad från konserthuset Bataclan - Foto: TT
Offer från terrorattacken
7 av 10
Offer från terrorattacken - Foto: TT
Terrorattackerna i Paris
8 av 10
Terrorattackerna i Paris - Foto: TT
Bilder från attackerna i Paris
9 av 10
Bilder från attackerna i Paris - Foto: TT
10 av 10
- Foto: Privat

Jag vill inte ställas till svars för ISIS terrorism

Publicerades: 14 Nov 2015, 15:06

Att det som hände i Paris är Syriens vardag gör inte attentaten mindre hemska. Men det är nog dags att inse att terrorism drabbar alla och inte endast "de andra".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Tudja Alqabbani är 17 år och studerar samhälle med internationell inriktning på gymnasiet. Hon är politiskt engagerad.

Mina medmänniskor i Frankrike, återigen har ni fått uppleva sorgen, hjälplösheten och ondskan som finns i denna värld. Vi måste vakna och stå enade.

Efter incidenterna i Paris förstod jag att nu, ännu en gång, kommer jag och alla muslimer få skulden.

Nu, ännu en gång, ska vi muslimer behöva be om ursäkt för dessa terrorhandlingar.

Men jag tänker inte be om ursäkt, och jag ska aldrig behöva ta ansvar eller ens känna att jag, eller andra muslimer måste be om ursäkt för brott vi aldrig begått. Är det inte en självklarhet att denna cancersvulst varken representerar islam eller oss muslimer?

Är det vita människor som begår ett brott blir de inte representativa för andra människor med samma etniska eller religiösa tillhörighet.

Dagen innan terrorattackerna i Paris var det en terrorattack i Libanon som ISIS låg bakom. Över 50 människor omkom, bland annat barn och kvinnor som var muslimer.

Men inte uppmärksammades det i media? När muslimer blir utsatta för samma terrorattacker och mördas så är det inte hela världen.

ISIS-parasiterna begår terrorattacker varje dag i Mellanöstern, bland annat i Irak nästan dagligen, men det är inget västvärlden behöver höra något om, och inget västvärlden behöver uppmärksamma.

För dessa människor som mördas dagligen i Mellanöstern av IS har ingen större betydelse för väst. Snacket om mänskliga rättigheter är rena hyckleriet och gäller endast oss i väst.

Vad har hänt med snacket om att alla liv är lika mycket värda? Att vi alla har samma rätt till att leva?

Eller är mänskligheten enbart för vissa men utesluten för andra? ISIS är inte endast västvärldens fiender, utan även muslimernas.

De mördar oskyldiga människor, barn som kvinnor, muslimer som icke muslimer. De spränger kyrkorna och Moskéerna, de våldtar kvinnor för att de anser att det är deras rätt att göra. De använder barn som självmordsbombare.

Och allt detta gör de i min vackra religions namn, allt detta gör de i islams namn.

Denna grupp har absolut inget med islam att göra, de förvränger och skapar egna regler allt för att mörda människor som inte delar deras tankesätt.

De kapar min religion och missbrukar den.

Paris kom som en chock, för man tänker att sådant drabbar endast "de andra" och något som aldrig skulle kunna ske "här" och aldrig "oss".

Att det som hände i Paris är Syriens vardag gör inte attentaten mindre hemska. Men det är nog dags att inse att terrorism drabbar alla och inte endast "de andra".

Jag som miljontals andra muslimer, fördömer ISIS.

Jag och miljontals andra muslimer känner hat och ilska mot ISIS, för nu kommer vi muslimer behöva betala för ett brott vi aldrig begått.

Som om livet för oss muslimer i Europa inte redan är svårt.

Nu kommer alla högerextrema politiker utnyttja denna incident i ett försök att främja deras främlingsfientliga flyktingpolitik. Nu kommer även flyktingar som flyr från samma attacker som de fick uppleva dagligen få smällen.

Men kom ihåg att det är inte muslimerna, eller islam vi ska bekämpa, det är fanatikerna som tar över och extremism vi måste bekämpa.

Mina tankar går till Paris och alla andra länder som härjas av krig och terror. Mitt hjärta lider med er, och jag ber för en tryggare värld.

Tudja Alqabbani

/
/
/
/
/
/
/
/
/
Relaterat
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.